En de Belgische juryleden voor Cannes Lions 2019 zijn...

Awards / News / People

jury cannes 2019De namen van de Belgische juryleden voor Cannes Lions 2019 zijn bekendgemaakt. Tijdens het 66ste International Festival of Creativity zullen vijf Belgen hun oordeel mogen vellen binnen de verschillende categorieën:
Geoffrey Hantson (Happiness), Digital Craft – Awarding jury
Kenn Van Lijsebeth (TBWA), PR – Shortlist jury
Klaartje Galle (Darwin BBDO), Direct – Shortlist Jury
Jolien Tuyteleers (Wunderman), Brand Experience & Activation – Shortlist Jury
Corinne Verstraete (Mediacom), Media – Shortlist Jury
Cannes LionsNaast de klassieke Awarding Jury is er de Shortlist Jury. De Shortlist Jury verwerkt de inzendingen in eigen land voor het festival van start gaat. Hiermee wil Cannes Lions een kwalitatieve behandeling van het grote volume inzendingen garanderen. Brightfish stuurt dit jaar bovendien nog een duo van twee jonge Belgische creatieven en een duo jonge marketers naar Cannes om deel te nemen aan respectievelijk de Young Lions Film en Young Marketers Competition.
Maar moeten we nu blij zijn met deze vijfkoppige delegatie in Cannes? Geoffrey Hantson is, zo maken we op uit zijn post op Facebook, opgewonden en vereerd om deel uit te maken van de jury van de Cannes Lions International Festival of Creativity. "En gefeliciteerd aan mijn Belgische collega's in de jury," zegt hij. "Welverdiend. Dit gezegd zijnde, geloof ik wel dat we als land niet langer goed vertegenwoordigd zijn op Cannes Lions. Enkele jaren geleden telde ons land als 'Brazilianen van Europa' tot 9 (!) mensen in de jury die de prijs toekende. Laat dat maar even insijpelen: 9. Tegenwoordig lijkt het erop dat we worden gereduceerd tot wat we fysiek zijn: klein."
Het wordt tijd dat we vrienden wakker maken, besluit Hantson: "Als land. Als een industrie die al bewezen heeft dat grote ideeën uit kleine landen kunnen komen. Dat kleine landen ver boven hun gewicht kunnen slaan. Het is tijd om weer aan het werk te gaan. En elkaar stimuleren om het beter te doen. Zodat het hebben van veel Belgen in de jury weer de nieuwe norm wordt."