Eneco Clean Beach Cup in aantocht

Agenda / Communication / News

Traditiegetrouw vindt op de eerste zondag van de lente de grote strandopkuis plaats. Op 22 maart kan je opnieuw afzakken naar onze Belgische kust om samen met Eneco en Fast Forward de wereld een tikkeltje mooier te maken. Surfclub Icarus in Zeebrugge is dit jaar de hoofdlocatie van de Eneco Clean Beach Cup met tal van randactiviteiten: een VR experience corner, zelf je afval uitsorteren, familiefun, catering via de lokale restaurants,...

Ook Studio Brussel is opnieuw van de partij: de hele dag kan je interviews volgen en om 18u luister je naar de uitreiking van de Clean Beach Cup, live van op Zeebrugge-Strand. En wat is het evenement zonder een special guest? Dit jaar versterkt ultrarunner Karel Sabbe het team van opruimers! Met zeven ultraruns op de teller kan hij nu ook de Eneco Clean Beach Cup 2020 aan zijn palmares toevoegen. En jawel, ploggend van De Panne tot Zeebrugge, over een afstand van maar liefst 52 km, wordt hij vergezeld door Pascal Cauwelier, creative director bij Fast Forward. “Een mooie uitdaging om dit ecologisch event een extra duwtje in de rug te geven,” vindt Cauwelier.

Schrijf je in voor de Eneco Clean Beach Cup 2020 en maak deel uit van deze opruimrevolutie in Surfclub Icarus of één van de 20 andere deelnemende surfclubs. Alle info kan je terug vinden op de website van de Eneco Clean Beach Cup. Inschrijven is gratis. De eerste inschrijvingen mogen het jubileumboek ‘10 years of Devotion to the Ocean’ gratis afhalen op de hoofdlocatie in Zeebrugge. Het boek beschrijft in 120 pagina’s Eneco’s strijd tegen de plastic soep, aan de hand van feiten, cijfers, ideeën, tips en toekomstvisies.