Engagement, kwalificatie en personalisatie: de marketingstrategie van Moulinex

Marketing / News

{PARTNER CONTENT}

In de huidige digitale wereld waarin cookies van derden steeds meer worden geweerd en waar door het depreciëren van data consumentengegevens steeds lastiger toegankelijk zijn, moeten merken meer dan ooit tevoren solide relaties met consumenten creëren. Hoe pakt Groupe SEB (Moulinex, Krups, enz.), marktleider op het gebied van huishoudelijke apparaten, deze uitdaging aan?

Qualifio, het toonaangevende Europese first- en zero-party dataverzamelingsplatform voor consumentenmerken, publiceerde onlangs een case study waarin werd uitgelegd hoe de groep gebruik maakt van interactieve marketing voor het ontwikkelen van een innovatieve strategie om deze uitdaging aan te gaan.

Sinds ruim een jaar heeft de groep het Qualifio-platform met succes geïntegreerd in zijn marketingstrategie. Onder andere het meest recente beloningsprogramma “Bons plats, bon karma” voor het merk Moulinex doet het uitstekend. Volgens Daphné Roux, CRM projectmanager bij Groupe SEB voor de merken Moulinex en Krups, draaien de marketingdoelstellingen rond drie hoofdassen:

  1. Het verzamelen van first-party data
  2. Engagement van consumenten
  3. Datakwalificatie

Door gebruik te maken van de functies van het Qualifio-platform creëert Groupe SEB interactieve en gegamificeerde ervaringen die het engagement van klanten stimuleren. De resultaten spreken voor zich: een aanzienlijke toename van de interactie met de doelgroep, met een indrukwekkend engagementspercentage van 46% voor consumenten die actief deelnemen aan campagnes ontwikkeld met de interactieve formats van Qualifio.

“Bons plats, bon karma”, het beloningsprogramma dat onlangs door Moulinex werd gelanceerd, is een doorslaand succes. Via een single sign-on system (SSO) hebben gebruikers toegang tot een gepersonaliseerde interface waarin alle campagnes van Moulinex zijn verzameld, interactie met het merk mogelijk is en op verschillende manieren punten kunnen worden verdiend: door het lezen van Moulinex-recepten, het raadplegen van wekelijkse tips, het volgen van het merk op sociale media, of het invullen van vragenlijsten.

Door deelname te stimuleren en trouwe klanten te belonen, cultiveert het merk een steeds grotere community van gastronomieliefhebbers en versterkt daarmee merktrouw en stimuleert merkpromotie. Via gamificatie wist Moulinex niet alleen zijn database te verrijken, maar ook een diepere band met zijn doelgroep te creëren.

In slechts drie maanden heeft het "Bons plats, bon karma"-programma meer dan 16.000 leden aangetrokken en dat is nog niet alles:

  • 88% daarvan bezit een Moulinex-product.
  • Deelnemers aan het programma zijn goed voor twee keer het gemiddelde aankoopbedrag.
  • De voltooiingspercentages van acties binnen het programma zijn zelfs drie keer zo hoog.
  • 3,3% van de Moulinex-verkoop komt van deelnemers aan het programma.

Deze resultaten spreken voor zich!

Door aan te tonen dat het verzamelen, verrijken en kwalificeren van gegevens essentiële stappen zijn om in de huidige digitale wereld succesvol te zijn, heeft Groupe SEB opnieuw het belang benadrukt om binding te hebben met zijn community. Gamificatie bewijst bijzonder effectief te zijn bij het verkrijgen van deze data, omdat engagement van de doelgroep wordt gestimuleerd door er reële waarde voor terug te geven. Door regelmatig engagement in stand te houden en gepersonaliseerde content te bieden versterken merken de band met hun doelgroep.

Benieuwd hoe Groupe SEB het Qualifio-platform gebruikt om engagement met zijn doelgroep te realiseren? Download het hele succesverhaal!

Advies nodig voor uw strategie om data te verzamelen? Neem contact op met de experts van Qualifio. Zij zullen u laten zien wat u kunt bereiken met hun dataverzamelingsplatform.