Epica Awards: 12 Belgische kansen voor eremetaal

Awards / News

De Epica Awards maakte de lijst van voorgeselecteerde inzendingen voor de editie van 2021 bekend. De unieke jury van redacteuren en senior journalisten - o.m. PUB Magazine -  heeft de afgelopen dagen meer dan 3000 inzendingen bekeken en geanalyseerd. Elke inzending is zorgvuldig beoordeeld door de juryleden via een online stemplatform, waardoor alle inzenders media-aandacht hebben gekregen.

De Belgische finalisten op een rij:

BBDO Belgium BELGIUM   Recreation & Leisure Decathlon Belgium Decathlon
BBDO Belgium BELGIUM   Corporate Image Decathlon Belgium Decathlon
BBDO Belgium BELGIUM   Media Innovation - Alternative Media Decathlon Belgium Decathlon
Lucy Agency BELGIUM   Copywriting & Storytelling BruZelle BruZelle
Mutant BELGIUM   Covid-19 Communications  UNICEF/EU  
Mutant BELGIUM   Illustration Roularta Flair
prophets BELGIUM   Best Use of Sound Amnesty International  
Sonhouse Brussels NV BELGIUM   Best Use of Sound Pro League & Eleven Sports  
Wunderman Thompson BELGIUM   Public Interest - Social Child Focus Child Focus
Wunderman Thompson BELGIUM   Public Relations Child Focus Child Focus

Alle finalisten gaan door naar de grote jury, die van 24 november tot 2 december online stemt. De winnaars van de Gouden en Grote Prijs zullen op 9 december tijdens een speciale online ceremonie worden vertoond. De winnaars van zilver en brons worden de volgende dag, 10 december, bekendgemaakt..

De jury van de Epica Awards bestaat uit redacteuren en senior reporters van 's werelds meest toonaangevende titels op het gebied van creativiteit en communicatie. Zij worden bijgestaan door journalisten uit specialismen als postproductie, VR, design, financiën en luxe. Een volledige lijst van de juryleden is te vinden op www.epica-awards.com.

Dit jaar ontvingen de Epica Awards 3184 inzendingen uit 64 landen, een sterke stijging ten opzichte van het moeilijke jaar ervoor (1980 inzendingen) en dicht bij het niveau van 2019. Het hoogste aantal inzendingen kwam uit de Verenigde Staten (206), gevolgd door Duitsland (200). Wat netwerken betreft, waren vooral McCann Worldgroup, BBDO en Wunderman Thompson goed vertegenwoordigd.