Epica bevestigt met BETC opnieuw toewijding aan persjury

Crea / News

David Droga, Greg Hahn en Susan Credle zijn slechts drie van de iconische creatieven die geen kans maken om in de jury van de Epica Awards te zitten, zoals een nieuwe call for entries campagne van BETC uitlegt.

De campagne, bedacht door de creatieven Abi Stephenson, Matt Jones en Anthony Tavares van BETC en creatief geregisseerd door Nicholas Bakshi, haalt brutaal uit naar gerespecteerde figuren uit de industrie om te benadrukken dat de Epica Awards worden beoordeeld door journalisten - niet door creatieven. Epica is zojuist geopend voor inzendingen voor 2024.

"Epica is een van de meest gevestigde en gerespecteerde awardshows in onze branche, met zijn onpartijdigheid als een echt punt van differentiatie, was het een waar genoegen om een campagne te creëren om te vieren waarom de awards anders zijn," zegt het BETC-team.

"Omdat we in Frankrijk gevestigd zijn, is BETC altijd een belangrijk bureau voor ons geweest. We waren verheugd om met hen te kunnen samenwerken. Abi, Matt, Anthony en Nick hebben een geweldige ondeugende geest en hun campagne is stijlvol, opvallend en geestig," zegt Mark Tungate, editorial director van Epica Awards. 

Hij voegt eraan toe dat Epica vaak wordt gebeld door creatieven die in de jury willen plaatsnemen. Maar de jury bestaat uit redacteuren en senior verslaggevers van toonaangevende vakbladen over de hele wereld, evenals gespecialiseerde publicaties in categorieën als auto's, luxe en visuele effecten. Hierdoor blijft de jury objectief en vrij van industriepolitiek.

De Epica Awards zijn open voor early bird inzendingen tot 1 september, met een korting van 200 euro. De reguliere inzendingstermijn loopt van 2 september tot 11 oktober. Hier vind je meer informatie.