Erfood zet Leuvens culinair erfgoed op het menu met Loobas

4schools / Crea / News

Vanaf deze week is het zover: dan kan je in Leuven terecht om tijdens een stadsfestival alles te ontdekken over het culinair erfgoed dat de stad rijk is. Op het menu staan onder andere Laatste Avondmalen en de culinaire eetgewoontes in de universiteitsstad. En dat allemaal in de vorm van smakelijke expo’s, lezingen, theater en meer. Het festival kreeg ook een visueel sausje met de hulp van Loobas.

Erfgoed krijgt maar al te vaak een stoffig of oubollig imago, maar niets is minder waar. Dat maakt het Leuvense Erfgoedlabo duidelijk met de organisatie van Erfood, een hedendaags culinair erfgoedfestival dat een unieke kijk geeft op het thema binnen de Leuvense context. 

Het festival kreeg een eigen branding en campagnebeelden aangemeten dankzij de Gentse creatieve studio Loobas. "Leuven heeft een rijk verleden op vlak van (culinair) erfgoed. Dit vormt de basis voor de ontwikkeling van de branding enerzijds, maar ook de campagnebeelden anderzijds," zegt Peter Van de Sijpe, creatief directeur. "Voor het logo vonden we inspiratie bij oude naamborden van winkels en klassieke verpakking van bijvoorbeeld voedsel in blik. Voeding is bovendien een zeer universeel thema dat mensen samenbrengt. Daarom vertrekt de reeks campagnebeelden op haar beurt vanuit drie erfgoedobjecten gecreëerd uit voeding, waardoor een directe link wordt gemaakt met het thema en ook een herkenbaar gevoel opwekt bij de kijker."

De campagnebeelden veroveren het Leuvense straatbeeld en de laatste voorbereidingen worden gedaan. Vanaf komende zondag 21 april gaat het stadsfestival van start en het loopt nog tot 31 oktober 2024. Alle informatie over de evenementen kan je terugvinden op www.erfoodleuven.be 

Credits:

Agency: Loobas  

Creative director: Peter Van de Sijpe 

Artistic director: Stijn D’Hondt  

Fotografie: BURP 

Motion: Kilian Longueville  

Development: Simon Wuyts