eSports: een nieuw tijdperk voor videogames

Communication / Media / News

esports 1Hoe bereik je als merk jongeren die de traditionele kanalen links laten liggen? Door te investeren in nieuwe media, bijvoorbeeld op het vlak van eSports – het competitief spelen van computerspellen. Het is een markt die wereldwijd in de lift zit, en ook een aantal Belgische pioniers horen er wel toekomstmuziek in.
Telenet richtte in juni 2018 The Park op, een “location-basedvirtual reality (VR) entertainmentcenter waar mensen hun eigen verhaal kunnen schrijven in een nieuwe wereld” – of dat zijn toch de woorden van CEO Philippe De Schutter. “Er is tegenwoordig steeds meer vraag naar participerende vormen van digitaal entertainment. In onze hallen in Antwerpen, Gent en Hasselt geven wij groepen de kans om samen een unieke ervaring te beleven: zombies bekampen in het spel ‘The Hallow’ of meespelen in een virtuele versie van de hitserie ‘De Dag’.”
Sponsors zal je bij The Park niet zien, ”want we willen ons publiek niet om de oren slaan met misplaatste reclame. Wel is het zo dat mensen vaak bij ons komen voor een teambuildingsactiviteit met het werk, en dat B2B-aspect proberen we op een leuke manier uit te spelen door de logo’s van deelnemende bedrijven nu en dan in het spel te verwerken.”
Lees het volledige artikel in PUB Magazine.