Ethias en Springbok sensibiliseren met promocampagne

Crea / News

Gedurende de hele maand februari zetten Ethias en Springbok de verschillende mobiliteitsoplossingen voor auto, Electric Vehicle (EV) en fiets in de kijker met ‘De veiligste promo’. Een campagne gericht aan bestuurders, maar niet wanneer ze achter het stuur zitten. Want een campagne voor mobiliteitsoplossingen kan maar beter veilig zijn.

En dus werd het creatieve idee in alle media consequent doorgetrokken. Een radiospot werd, speciaal voor autobestuurders, in stereo opgenomen. Via de linker luidspreker wordt de chauffeur kort duidelijk gemaakt dat hij vooral niet naar deze spot moet luisteren, en zijn aandacht best gewoon op de baan houdt. Om vervolgens via de rechter luidspreker de promo’s op een rustige en duidelijke manier uit te leggen aan de passagier(s).

Ook op OOH langs de baan zal je geen schreeuwerige promo’s zien die chauffeurs zouden kunnen afleiden. De details van ‘De veiligste promo’ worden bewust afgeschermd door de Ethi’s. Zo wordt een promocampagne plots ook ingezet als een sensibiliseringscampagne.

Zodra je uit het verkeer bent, gaan de Ethi’s wél graag aan de kant om de promo’s te tonen. Met advertenties in tankstations, treinstations, op je social media, op tv en via een digitale bannercampagne waar de boodschap op een veilige manier overgebracht kan worden.

Credits:

Client: Ethias
Contacts: Vincent Pécasse, Karolien Schoefs, Stéphanie Dechamps, Jelle Vanheers, Fleur Bijnens, Stijn Van Aerschot, Elodie Berger, Wesley Lenssen, Margaux Goës
Agency: Springbok
Creative Director: Alexander Cha’ban
Creatives: Laurens Demuynck, Wannes Vandael
Strategy Director: Tomas Sweertvaegher
Performance Strategists: Kirsten Haver Droeze, Loes Overdulve
Advertising specialists: Janne Van den Broek, Eline Steijaert
Copywriters: Astrid De Wit, Sophie Colens
Design: Jasper Verbeeck, Lies Van Eyck, Lies Ghyoot
Motion Design: Aad Verstraelen
3D design: Who Killed Joe
Client Service Director: Murielle Segers
Account Management en Project Management: Laetitia De Coster, Jente Smit
Radio production: Het Geluidshuis
ATL media: Space