European Open strikt BNP Paribas Fortis en Haven van Antwerpen

European Open

Communication / News

European OpenIn het Havenhuis in Antwerpen is de tweede editie van de European Open voorgesteld. Het tennistornooi zal van 15 tot en met 22 oktober plaatsvinden in de Lotto Arena in Antwerpen en maakt deel uit van de ATP World Tour 250 Series. De European Open is daarmee het grootste en intussen zelfs het enige toptennistornooi van België. David Goffin, Steve Darcis en Richard Gasquet zijn de eerste namen op de affiche.

Vorig jaar kreeg de European Open hele positieve feedback van de spelers en ontving de organisatie een uitstekend rapport van de ATP. De European Open mocht zo’n 16.500 toeschouwers verwelkomen in de Lotto Arena. Voor de tweede editie zet het tornooi nog sterker in op social media, zal in de stad opvallend gecommuniceerd worden en wordt een activatieprogramma in 115 tennisclubs in Vlaanderen ontwikkeld, met een grote focus in de provincie Antwerpen. Dankzij de mooie eerste editie heeft de European Open enkele nieuwe sterke partners kunnen aantrekken. De twee meest in het oog springende sponsors zijn BNP Paribas Fortis, een partner met een jarenlange geschiedenis in het tennis, en de Haven van Antwerpen.

De European Open is een initiatief van Tennium, eigenaar Kristoff Puelinckx richtte het bedrijf op in samenwerking met de Franse ex-speler Sébastien Grosjean, winnaar van de Davis Cup voor de Franse ploeg in 2001. De European Open wordt georganiseerd door VAAV Communication, onderdeel van de Golazo groep, die ondersteuning geeft op het gebied van event management en media. Andy Hancock blijft de tornooidirecteur van het tornooi.