Eurostar zit in een Travel State of Mind

Crea / News

Eurostar Travel Taste mind

Eurostar, de hogesnelheidstrein die België met het centrum van Londen in amper twee uur verbindt, lanceert vandaag zijn nieuwe pan-Europese campagne: Travel State of Mind. De campagne introduceert een levensfilosofie die aanmoedigt om je open te stellen voor nieuwe ervaringen.

« Via onze nieuwe campagne willen we reizigers doen inzien dat we allemaal een betere versie van onszelf worden wanneer we reizen, » vertelt Guillemette Jacob, head of marketing and brand bij Eurostar. « We worden meer open, nieuwsgieriger, avontuurlijker. Dat noemen wij een ‘Travel State of Mind’, wanneer de hele wereld voor je opengaat en je de wereld binnenlaat. De campagne omvat een tv-spot en een creatief platform. »

De reclamespot is geïnspireerd op de visuele stijl van de newwave-cinema in Frankrijk in de jaren 50 en films zoals Zazie dans le Métro. Het werd georkestreerd door het Londense productiehuis Somesuch, geregisseerd door de gelauwerde Kim Gehrig en gefilmd door Robbie Ryan (I, Daniel Blake, American Honey, Catch Me Daddy). Het toont op een speelse, kleurrijke en geestige manier hoe reizen het leven beter kan maken.

De spot volgt een doorwinterde reiziger en zijn collega-avonturiers die een dag lang nieuwe ervaringen beleven. De jonge protagonist deelt zijn reisfilosofie via voice-over en moedigt aan om ‘meer te doen met minder’, ‘het aan een Londenaar te vragen in plaats van aan je telefoon’ en ‘gewoon ja te zeggen en je te laten meeslepen’. De film is opgenomen in 4:3-formaat, wat de spot een newwave-uitstraling geeft.

De campagne Travel State of Mind van Eurostar wordt verspreid in België vanaf 6 maart 2017, maar ook in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk op nationale televisie, VOD, YouTube en Facebook en op de Eurostar-website. Ze zal ook worden ingezet op de sociale netwerken, waaronder het nieuwe Facebook Canvas formaat, en nodigt consumenten uit hun eigen Travel State of Mind te creëren via inspirerende foto’s, video’s en tips voor een bezoek aan een van Eurostar-bestemmingen.