Event Confederation ziet voorzichtig lichtpuntje

Communication / News

De Event Confederation (EC) ziet na het Overlegcomité van 14 april een voorzichtig lichtpuntje in de donkere coronatunnel, maar vraagt vooral verdere duidelijkheid. Onze sector kan zijn heropstart nog niet voorbereiden.

De Event Confederation is tevreden dat er weer over events wordt gesproken en dat een eerste voorzichtige stap genomen wordt. Om onze sector weer te kunnen heropstarten is er meer en concreter zicht nodig op de langere termijn. De EC hoopt ook volgende stappen te kunnen zetten op basis van capaciteit en densiteit en niet op basis van nominale stappen zoals de 50 personen outdoor in mei. "Dit is economisch niet rendabel," zegt de EC. "Testevents kunnen belangrijk zijn, maar evengoed neemt het CERM (Covid Event Risk Model)  en het CIRM (Covid Infrastructure Risk Model) al heel wat van de wetenschappelijke inzichten mee. Het CERM werd vorig jaar al meer dan 50.000 keer gebruikt, het CIRM al 100 keer. Met die inzichten kunnen we al beslissingen staven die onze toekomst kunnen bepalen."

De EC roept de politiek en de virologen op tot verder inhoudelijk overleg om dit prille perspectief verder uit te diepen om onze brede sector op het Overlegcomite van 23 april eindelijk duidelijkheid te geven over de periode na 1 juni 2021. Noot: 10 dagen later begint dan het EK voetbal. Extra steun – waar ook de horeca naar verwijst - is een evidentie. Een gewone zomer zal het niet zijn, voor het tweede jaar op rij. Dat betekent dat voor sommigen er enkel terug activiteit is zomer 2022(!). De reeks annuleringen van zomerfestivals, beurzen en sportmanifestaties zijn daar het beste bewijs van.