Ever Meulen zet zijn tanden in Brussel

Agenda / Communication / News

De Huberty & Breyne Gallery in Brussel houdt een tentoonstelling rond de Belgische kunstenaar Ever Meulen, gewijd aan het Brussels Travel Book dat de kunstenaar produceerde voor Louis Vuitton. De tentoonstelling loopt van 10 september tot 9 oktober 2021.

Huberty & Breyne biedt de werken van Meulen te koop aan na een eerdere tentoonstelling van het werk van de kunstenaar, die deze zomer in MAD - Home of Creators werd gehouden. Brussel is gedurende zijn hele carrière een inspiratiebron geweest voor Ever Meulen en deze tentoonstelling bevat in totaal 120 illustraties, die allemaal verwijzen naar een iconisch element van de grote hoofdstad van Europa, van het monumentale Atomium-gebouw tot Kuifje en Magritte, en niet te vergeten de architectonische wonderen van de Grote Markt en het Stocletpaleis, het Viaduct van Vilvoorde en Villa.

“Ik heb ervoor gekozen om Brussel te eren omdat ik alles aan die stad te danken heb,” zegt Ever Meulen trots. “Mijn helden René Magritte, Hergé, Jacques Brel, Eddy Merckx, Jacky Ickx en Arno; maar ook de moderniteit. Ik teken graag dingen die ik goed ken: daarom heb ik voor Brussel gekozen.”

Praktisch

Ever Meulen, Brussels, Louis Vuitton – Travel Book
Huberty & Breyne
Kasteleinsplein 33
1050 Brussel
Tot 9 oktober
Van dinsdag tot zaterdag van 11u tot 18u
https://hubertybreyne.com/

Foto: Ever Meulen, Foodie Brussels, 2021, courtoisie l'artiste et Louis Vuitton.