Facebook test Messenger voor kinderen

Communication / Media / News

messengerFacebook introduceert vandaag een preview van Messenger Kids, een nieuwe app waarmee kinderen gemakkelijk veiliger kunnen videochatten. Na een rondvraag bij verschillende verenigingen en opvoedingsexperts in de Verenigde Staten bleek er nood aan een dergelijke applicatie, rekening houdend met de het niveau van controle dat ouders wensen.

meskidsDe applicatie kan worden geïnstalleerd op de tablet of smartphone van de kinderen, maar wordt wel beheerd via het Facebook-account van de ouders. Zodra het account is ingesteld, kunnen kinderen een one-on-one videochat of groepsvideochat starten met de door de ouders goedgekeurde chatpersonen. Naast videochatten kunnen kinderen ook foto’s video’s of sms-berichten versturen naar goedgekeurde contactpersonen, die de berichten zullen ontvangen via hun normale Messenger app.

Via de applicatie wordt geen reclame getoond, wat wil zeggen dat de informatie over de kinderen niet gebruikt wordt voor advertenties. De preview is momenteel wel enkel beschikbaar in de VS.