Famke Robberechts mee aan het hoofd van Factivity

News / People

Famke Robberechts is sinds 1 februari aan de slag als managing partner bij het Antwerpse PR- en communicatiebureau Factivity. Robberechts kende een succesvolle mediacarrière bij onder meer DPG Media en MediaNation waar ze aan het hoofd stond van verschillende magazinemerken. Nu maakt ze van Newsweek België de overstap naar Factivity, waar ze samen met Raf Tirmarche het bureau zal leiden.

“Factivity legde de voorbije jaren een feilloos parcours af en boekte zelfs in het voorbije jaar erg mooie successen,” zegt Famke Robberechts, de nieuwe managing partner van Factivity. “Ik had na vele jaren in de media veel zin om te ‘ondernemen’. Ik kijk ernaar uit om commercieel en operationeel bij te dragen aan de groei van Factivity en zo samen met Raf ons bureau de toekomst binnen te loodsen.”

Sinds de lockdowns is de vraag naar mediarelaties en communicatiediensten zeer sterk gegroeid, met ook heel wat nieuwe klanten bij Factivity zoals Blue Moon, Genano, Hiflow, Invibes Advertising, TelSmart en Stanton Chase goed voor 25 procent omzetgroei.

“In 2021 willen we opnieuw versnellen. Met de komst van Famke halen we een jarenlange ervaring in de gezondheidsbranche aan boord en breiden we onze bestaande expertise in onder meer technologie uit,” zegt Raf Tirmarche, managing partner en medeoprichter van Factivity. “Als ex-hoofdredacteur brengt ze bovendien nieuwe inzichten bij waar ook bestaande klanten voordeel uit zullen halen. Famke ademt media en heeft een pragmatische aanpak die perfect bij het huis past. Het is geweldig nieuws dat ze mee aan de kar komt trekken.”

Famke Robberechts startte haar carrière bij De Morgen. Ze stapte al snel over naar de redactie van Goed Gevoel, waar ze tien jaar hoofredacteur was. Tot 2018 was ze als business unit manager vrouw en gezondheid verantwoordelijk voor verschillende magazinemerken bij DPG Media. Later dat jaar werd ze marketing- en communicatiemanager bij Antwerp Management School. In 2019 stond ze bij MediaNation als algemeen hoofdredacteur mee aan de wieg van Newsweek België en de magazines Goodbye en Gezond.