FamousGrey draagt Helan op de schouders in nieuwe imagocampagne

Crea / News

FamousGrey creëerde een nieuwe imagocampagne voor Helan Onafhankelijk Ziekenfonds, met als centraal thema: we zorgen allemaal voor iemand, maar wie zorgt er voor ons? Het resultaat is een poëtische film die op een licht surrealistische manier laat zien hoe we allemaal iemand op onze schouders dragen.

Helan positioneert zich als een Onafhankelijk Ziekenfonds met een bredere kijk op welzijn, die verder gaat dan de traditionele terugbetalingen van medische kosten. Helan wil er zijn voor haar klanten op de momenten dat ze het echt nodig hebben. In onze steeds drukker wordende maatschappij durven we onszelf vaak voorbij te lopen, en inzichten wijzen erop dat we ons welzijn vaak niet als prioriteit behandelen. We blijven in situaties waarmee we niet helemaal tevreden zijn, werken door als we ziek zijn (70 procent gaat al eens werken ondanks ziekte), stellen consultaties uit (1 op 5 gaat niet jaarlijks naar de tandarts), en doen te weinig preventieve gezondheid-checks (1 op 7 doet nooit een bloedtest). Op die momenten is Helan er met een uitgebreid aanbod aan ondersteunende diensten zoals kraamzorg, kinderopvang, thuiszorg, vakantiekampen en zelfs terugbetaalde saunabezoeken. Alles om jouw leven wat lichter te maken.

Met dat inzicht brengt FamousGrey nu een nieuwe imagocampagne waarbij gekozen werd voor een sterke metafoor. De campagne toont op lichtjes absurde wijze hoe we allemaal iemand op onze schouders dragen. Want op momenten waarop wij voor iemand anders zorgen, kunnen wij altijd terugvallen op de zorgen van Helan.

De productie van de film was in handen van Czar en filmregisseur Joe Vanhoutteghem en DOP Menno Mans. De campagne zal zowel op TV, in de cinema en online te zien zijn. Naast de 30-seconden versie zijn er ook online video's en een minuut-versie die in alle cinemazalen worden vertoond. De print zal binnenkort verschijnen in alle Vlaamse kranten.

Credits:

Client: Helan Onafhankelijk ziekenfonds
​Client contact: Ariane Collard, Sarah Masschelein, Julie Van Pee

Creative Agency: FamousGrey
​Chief Creative Officer: Peter Ampe
​Creation: John Benois & Kenn Van Lijsebeth

Account Director: Olivia Naudts
​Account Manager: Maxine Heylands
​Strategic planner: Aze Van Coillie
​Performance Marketing: Dieter Michielsen
​Social media manager: Julie Zegers
​Brand designer: Elsa Gervais
​DTP: Franco Scaramuzza
​PR manager: Astrid Jacobs

Head of Production: Myriam Maes
​Agency producers: Bram Busschots, Marie Libouton
​Production: Czar.be
​Director: Joe Vanhoutteghem
​Executive Producer: Eurydice Gysel
​Producer: Lander Engels
​DOP: Menno Mans
​Art Direction: Tanker
​Editor: Manu Van Hove
​Grading: Laurens Orij
​Post Producer: Bieke De Keersmaecker
​Post production: Gilles Desplanque
​Sound: Mathieu Savenay
​Photographer: Louis Veille