FamousGrey en Constructiv brengen nieuwe kijk op bouwsector

Crea / News

Meer dan ooit biedt de bouwsector veel kansen voor toekomstige werknemers. De sector wordt echter nog steeds gekenmerkt door veel clichés en vooroordelen. Om dit probleem aan te pakken, hebben de bouwsector en Constructiv in samenwerking met FamousGrey een imagocampagne ontwikkeld met de suggestieve slogan “De Bouw Kijkt Verder”. Een nieuwe slogan die aanzet tot een gemoderniseerde en vooruitstrevende visie op een sector die vaak verkeerd wordt ingeschat.

De bouwsector staat meer dan ooit voor ongeziene uitdagingen en moet zich voorbereiden door ook dit jaar meer dan 20.000 nieuwe werknemers aan te werven. FamousGrey vertrok vanuit het inzicht dat de troeven van de sector tegenwoordig niet bekend genoeg zijn. De bouw heeft een enorme invloed op ons leven, dankzij ambitieuze projecten en door gebruik te maken van nieuwe technologieën en innovatieve bouwmaterialen. Die vooruitgang creëert ook nieuwe beroepen. Terwijl de perceptie van de Belgen door de jaren heen is blijven hangen, is de bouwsector dus enorm veranderd, en zo ontstond bij FamousGrey het idee voor “De Bouw Kijkt Verder”.

In het kader van deze campagne was FamousGrey verantwoordelijk voor de imago- en communicatiecampagne, gericht op de maatschappij. BBC Craft was, in samenwerking met FamousGrey, verantwoordelijk voor het “employer branding”-gedeelte, met als doel potentiële talenten aan te trekken. Meer dan alleen een slogan en een imagocampagne, ontwikkelde FamousGrey ook een nieuw logo en een nieuw grafische huisstijl. Deze nieuwe vormgeving weerspiegelt een moderner en innovatiever beeld van de sector.

De eerste grote realisatie voor deze campagne is een TVC die sinds maandag 18 april getoond wordt en die de mensen aanmoedigt verder te kijken dan de clichés. Het idee achter de TVC is de beelden die door de maatschappij worden uitgedragen te vergelijken met de beelden die specifiek zijn voor het milieu. Een metafoor voor de manier waarop naar de sector wordt gekeken.

Daarnaast, ontwikkelde BBC craft een platform https://www.debouwkijktverder.be waarop informatie rond de sector terug te vinden is. Via artikels en blogposts wordt de rol van topics zoals veiligheid, duurzaamheid, werkzekerheid, diversiteit en inclusie in de sector uitgelicht. Het platform verzamelt ook aankondigingen van evenementen en vacatures uit de sector. Tegelijkertijd ontwikkelde FamousGrey een sociale-mediacampagne om relevante doelgroepen te bereiken, met name jongeren die op zoek zijn naar een nieuwe baan of kansen op de arbeidsmarkt. Om nog meer impact te hebben, zijn er zeilen ontwikkeld die gedurende enkele maanden op bouwplaatsen zullen worden opgehangen. Een innovatieve manier om aandacht te trekken.

De komende maanden wordt de campagne verder in de kijker gezet door een activatie en samenwerking met verschillende influencers. Onder de begeleiding van Famous Relations zal er specifieke content van verschillende influencers gepubliceerd worden op Instagram op basis van hun ervaring in de bouwsector.

CREDITS
Client: Kristof Van Roy, Philippe Giot, Meike van der Veur, Dorian Darcy Niyonkuru
Client Service Director: Catherine De Block

Account Director: Audrey Semal
Account Manager: Caroline Ropsy
Account Executive: Matti Verhaegen

Creative Director: Peter Ampe, Laurie Lacourt
Creative Team: Yana Gestels & Zoé De Priester
Strategic Planner: Aze Van Collie
Digital Strategist: Wies Dickens
Copy NL: Jan Schoofs

Graphic Designer: Elke Helbig
Motion Designer: Sacha Lempereur
RTV Producer: Marie Libouton
RTV Editor: Sven Vanhee
Sound designer: Mathieu Savenay

Head of Digital: Joachim François
Social Media Manager: Sarah de Prez
Digital Producer: Yarne De Schrijver
Productiehuis: AMOK/Yes Maybe No

Production Website: BBC
Development: Kristof Nizet, Ben van Looy
UI Design & DTP: Maxim Van der Veken, Ivan Merckx
Creative Concept: Kristophe Swaans, Laurens Geerts, Maaike Roovers, Britt De Vocht, Isabelle Goris
Media & Performance: Vince Devos, Wannes Vanhaleweyk, Wietse Swalus