FamousGrey en De Tijd/L’Echo introduceren zalmroze als politieke kleur

Crea / News

In de aanloop naar de aankomende verkiezingen worden kiezers overspoeld met allerlei stemtesten. De Tijd/L'Echo neemt echter een andere benadering. Ze moedigen lezers aan om eerst een onpartijdige mening te vormen voor ze partij kiezen op 9 juni.

De campagne, ontworpen door FamousGrey, maakt slim gebruik van de iconische zalmroze kleur van de krant. Met de slogan "Welke politieke kleur u ook kiest, begin bij zalmroze" wordt het belang van objectieve en kritische journalistiek onderstreept.

De Tijd/L’Echo brengt de komende weken een zo breed mogelijke waaier aan politieke content en komt met dossiers en podcasts over verschillende onderwerpen, maar steeds gebaseerd op juiste data en feiten. Zo zijn er onder andere de Noord-zuidinterviews, een interviewreeks in de krant waarbij telkens een politiek thema zal worden besproken met twee politieke zwaargewichten van beide kanten van de taalgrens. In De 7 van De 7 ontvangt Roan Van Eyck dan weer elke week een andere partijvoorzitter die hij 7 vragen zal voorleggen.

Met de campagne wil De Tijd/L’Echo kiezers aanmoedigen om actief deel te nemen aan het politieke discours op basis van een solide en uitgebreide kennis van de feiten en ideeën. Ze illustreert de toewijding van de krant aan het bevorderen van openheid, transparantie & objectieve informatie in alle journalistieke thema’s, en dus zeker ook de politiek.

In aanvulling op de printadvertenties is de campagne ook prominent aanwezig op verschillende online media. Hier wordt contextueel ingespeeld op het feit dat kiezers vanuit alle politieke hoeken worden gebombardeerd met campagneslogans, statements op X/Twitter of speeches op TikTok. Om hun stem zonder bias te bepalen spoort De Tijd/L'Echo hen aan niet op algoritmes te vertrouwen maar wel op de feiten.

Credits:

Client: Mediafin
​Client contacts: Chantal Janssens, Sam De Moor, Sam Van Gerwen, Katleen Mertens

Agency: FamousGrey

Executive Creative Director: Peter Ampe
​Creative Director: Antoinette Ribas
​Creative Team: Familie Leysen
​Account Director: Aurélie Thollebeek
​Account Executive: Cedric Van Aken
​Performance Marketing: Dieter Michielsen

Head of Production FamousGrey: Myriam Maes
​Agency & Post-Producer FamousGrey: Birgit D’hont
​Video Producer: Sven Vanhee
​Design: Karen Vranken

PR: Famous Relations