FamousGrey vertrouwt campagne voor Veolia toe aan de natuur

Crea

Veolia innoveert elke dag om bedrijven en overheidsinstanties te helpen hun ecologische transformatie te versnellen. Maar uiteindelijk is en blijft de belangrijkste klant van Veolia de natuur. Om te weten wat de natuur het meest nodig heeft en de missie van Veolia beter bekend te maken, heeft FamousGrey 'Pulse of Nature' ontwikkeld; een platform dat de hartslag van de Belgische natuur meet om een top 10 van ecologische uitdagingen vast te stellen. Nicolas Germond, CEO van Veolia België & Luxemburg: "Met Pulse of Nature streven we ernaar een instrument te bieden waarmee men snel en eenvoudig kan waarnemen waar de natuur ondersteuning nodig heeft, waardoor iedereen zich bewust kan worden van de gebeurtenissen in hun directe omgeving. Tot op heden hebben we gegevens verzameld met betrekking tot water, klimaat en andere natuurlijke hulpbronnen. We zijn ervan overtuigd dat onze inspanningen kunnen bijdragen aan het versnellen van de ecologische transformatie, vooral wat betreft het verminderen van koolstofemissies, het bestrijden van vervuiling en het herstellen van natuurlijke hulpbronnen.”

Dit project kon worden gerealiseerd dankzij open source gegevens die beschikbaar zijn gesteld door verschillende overheidsinstanties. Het samenbrengen ervan op één platform maakt eindelijk een algeheel overzicht mogelijk van de gezondheid van de Belgische natuur en haar veranderingen, maar ook bewustwording over lokale vraagstukken. Professor Eric Lambin (UCLouvain) merkt op dat "je alleen goed kunt beheren wat je kunt meten. Het is daarom erg nuttig om op een kaart als deze de seizoensgebonden en jaarlijkse trends te kunnen visualiseren in milieu-indicatoren die belangrijk zijn voor Belgische burgers en bedrijven".

Naast het kunnen visualiseren van al deze gegevens op één kaart, maakt een speciaal ontwikkeld algoritme het mogelijk om hun variaties te vergelijken met die van de afgelopen 5 jaar en zo een lijst van 10 ecologische uitdagingen op te stellen.

Mediaplan

Het mediaplan ? Dat wordt volledig bepaald door onze Belgische natuur. Voor elke uitdaging wordt automatisch een geprogrammeerde boodschap gegenereerd. Elke boodschap verbindt een specifieke uitdaging aan een Veolia-oplossing die in staat is om deze aan te gaan. Ten slotte wordt dankzij een netwerk van digitale displays elke boodschap direct uitgezonden in het gebied waar de uitdaging wordt geïdentificeerd. Op deze manier staat de natuur aan het roer van de campagne, waarbij lokale bedrijven en overheidsinstanties worden uitgenodigd om daadwerkelijk de oplossingen van Veolia te verkennen en te ondersteunen.

Ontdek de 10 uitdagingen van vandaag op pulseofnature.be.

​CREDITS
Client: Veolia Belgium & Luxemburg
​Client contacts: Marissa Tondat, Marion Clisson

Lead Agency: FamousGrey
​Creative Director: Laurie Lacourt , Peter Ampe
​Account Director: Aurélie Thollebeek
​Account Manager: Maxine Heylands, Siebe Lefebure
​Strategy Director: Jonathan Detavernier, Britt Decraen
​Creative Team: Antoine Wellens, Vanessa Hendrickx
​Copywriters: Jan Schoofs, Koen Van Deun, Jens de Wit
​Traffic planner: Kirsten Vanderbeke, Klaartje Vanmulders

​Head of digital: Joachim François
​Digital Strategist: Wies Dickens, Yarne De Schrijver
​Designer: Elsa Gervais, Sacha Lempereur, Simone Curzi
​Developer: Arno Van Biesen
​Social creative: Florentien Duquet
​Online marketer: Jonas Sprengers, Laurent Verheyden

​Mediaplanner: de Belgische natuur
​Media-agency: Gamned

PR agency: FamousRelations
​PR director: Déborah Deklerck
​PR manager: Alexandra Goffart

Production agency: FamousProductions
​Head of Production: Myriam Maes
​RTV Producer: Birgit Dhont
​Editor: Sven Vanhee
​Sound Engineer: Mathieu Savenay