Febelmar en BAQMaR: huwelijk op komst?

Febelmar

Communication / News

FebelmarFebelmar en BAQMaR zijn eind vorig jaar rond de tafel gaan zitten om de mogelijkheden van een samengaan van beide verenigingen te onderzoeken. “We zijn bezig met een strategische oefening over ‘Febelmar van de toekomst’,” zegt Gerd Callewaert, voorzitter van Febelmar.
Beide organisaties zijn complementair aan elkaar: Febelmar is de vereniging van marktonderzoeksbureaus, BAQMaR is eerder een vereniging van personen die actief zijn in marktonderzoek. “We denken nu na hoe we samen een organisatie op poten kunnen zetten die ons domein in België kan promoten. Er is daarvoor een werkgroep opgezet en die is momenteel zo goed als rond met een concept en een begin van concrete invulling,” aldus Callewaert. De volgende stap is het voorleggen van het project aan de Algemene Vergadering van Febelmar in april.
BAQMaR is in 2006 opgezet met het idee om de sector ‘great & cool’ te maken. In december organiseerde de vereniging voor de laatste maal een congres en daar liet men ook weten dat BAQMaR als zodanig stopt.