Federate en Save The Children zetten zich in voor kinderen op de vlucht

Crea / News

Federate en de ngo Save The Children startten hun samenwerking met een guerrillacampagne tijdens de Raad van de Europese Unie op 5 december. Met deze actie wilden ze de stem van de vele vluchtelingen- en migratiekinderen laten horen.

Op deze manier wil de ngo de Raad aansporen om maatregelen te nemen om de bescherming, het welzijn en de fundamentele rechten van deze kinderen te garanderen, en deze te verankeren in het nieuwe Europese asiel- en migratiepact. Kinderen vertegenwoordigen immers 1/4 van alle migranten en vluchtelingen in Europa. Federate creëerde 4 opvallende Digital Out Of Home (DOOH)-beelden die gedurende 2 dagen te zien waren in de directe omgeving van de Raad. Daarnaast circuleren er ook posters, die worden voortgetrokken per fiets, rondom de gebouwen van de Europese Unie.

Ter herinnering, Save The Children is een wereldwijde organisatie die kinderrechten verdedigt in maar liefst 116 landen. De ngo zorgt ervoor dat de stem van kinderen wordt gehoord en streeft naar een betere, zorgeloze toekomst voor alle kinderen.

CREDITS

Advertised organisation : Save The Children Client : Tetiana Sykes, Federica Toscano
Agency : Federate (www.federate.eu)
Creative lead : Denis Dubrulle, Thomas Danthine Creative : Thomas Evenepoel

Graphic design & motion design : Céline Godaert Account : Brigitte De Paepe
Production : Federate
Photography : Benoit Rolin / MOJO