Femke Sermeus en Wunderman Thompson gaan samen voor nul

News / People

Ambitie troef op het gebied van duurzaamheid bij Wunderman Thomspon. Tegen 2025 wil het bureau een nuluitstoot op z’n eigen activiteiten, en tegen 2030 zelfs voor de hele supply chain. Het bureau gaat samen met het Londense zusterbureau voor een internationale voortrekkersrol als duurzame partner.

Partner in duurzaamheid

Femke Sermeus zal de ambities vanuit Wunderman Thompson vertalen naar een duidelijk plan. “Het plan met onze ambities, zowel op de KT als de LT zijn we nog aan het finaliseren,” vertelt ze. “Maar het zal sowieso uit vier pijlers bestaan: de planeet beschermen, onze mensen goed verzorgen, teruggeven aan de maatschappij en veranderen hoe we werken met onze klanten.” 

Door deze zet wil het bureau met z’n klanten partneren om de stap naar een duurzame onderneming te zetten. Net zoals het bedrijven nu ondersteunt met transformaties op digitaal vlak. “Dat is zoveel meer dan een mooie ideologie: ook zakelijk ga je vooruit. De meeste consumenten verwachten tegenwoordig dat je als bedrijf meer dan jouw steentje bijdraagt aan een betere wereld. En bij de jongere generatie is dit zeer uitgesproken.”

De rol van communicatie

Met jaren accountwerk op de teller was Femke Sermeus bij Wunderman Thompson uitgegroeid tot business director. “Dat ik nu aan de slag kan als Sustainability Manager, bewijst dat het bureau echt wil focussen op duurzaamheid. En mijn commerciële ervaring helpt natuurlijk om klanten te overtuigen verder te gaan dan de juiste communicatie-oplossing. En het is ook een mooie illustratie van de doorgroeimogelijkheden en kansen die mensen in ons bureau krijgen.”

“Zo’n transitie kunnen onze klanten – en eigenlijk elk ander bedrijf – alleen maar maken door storytelling en creatief werk. En door storydoing. Zo kan communicatie mensen écht inspireren en activeren. Bovendien werken we samen met invloedrijke merken. Waarom zouden we al die kennis en creativiteit niet inzetten om bewuster met mekaar en de wereld om te gaan?” besluit ze.


 

U vindt dit nieuws interessant en bent nog niet ingeschreven op PUBNews en PUB on Saturday? Klik hier, scroll naar beneden en laat uw gegevens achter...

U heeft nog geen full acces-abonnement op PUB? Klik dan hier en doe wat nodig is...