Fightclub maakt rebranding voor Mediagenix

Crea / Design / News

Als globaal softwarebedrijf zorgt Mediagenix voor de vlotte verwerking van mediacontent op alle continenten. Om die globale voortrekkersrol nog beter in de verf te zetten en om het bedrijf future proof te maken, vroeg Mediagenix aan Fightclub Belgium een complete rebranding.

Vandaag worden we overstelpt door digitale beelden. Net zoals de echte wereld zijn die niet altijd perfect. Soms zien we storingen of ‘glitches’ in beeld. Dat was het vertrekpunt van de nieuwe visuele stijl die Fightclub ontwierp: de glitch refereert aan het product dat enkel zichtbaar is ‘achter het scherm’. Ook het kleurenpallet, met felle primaire kleuren, verwijst naar de wereld van het digitale. De secundaire kleuren zijn zachter en symboliseren het menselijke aspect. Content is bij uitstek digitaal, maar het bedrijf wordt wel gemaakt door 350 werknemers in Europa, Azië en Amerika.

Naast een nieuw logo, waarin de M is opgebouwd met drie pilaren die staan voor de kernactiviteiten ‘strategize, manage and engage’, werd ook de tone of voice en fotografie bepaald. Layouts werken modulair, waardoor de visuele stijl kan blijven evolueren en worden aangepast aan toekomstige behoeften.

Met deze rebranding wordt Mediagenix ook qua communicatie een visionair, toekomstgericht softwarebedrijf, klaar voor verdere expansie. De nieuwe stijl werd gelanceerd op 28 mei.

CREDITS:

Client: Mediagenix

​Client contact: Geert Van Droogenbroeck, Shamini Shah

​Agency: Fightclub

​MD Fightclub: Dennis Kenis

Head of Creative Services: Kim Devos

​Account Manager: Vanessa Janssens, Vincent Vandam

Account Executive: Margot Janssens

Creative Director: Stijn Pauwels

​Creatives (art): Lode Vochten, Bram Van Moorhem, Mona Lisa-Venlet

​Design/art direction: Mona Lisa-Venlet

Motion: Elien De Geetere, Samuel Allemand