Gaasch, Nelissen en Spaas genomineerd voor Family Business Award of Excellence

Awards / News

Dit jaar organiseert EY, in samenwerking met De Tijd & L’Echo, BNP Paribas Fortis, FBN Belgium en Guberna voor de 8ste keer de Family Business Award of Excellence. De genomineerde bedrijven om de prijs in de wacht te slepen zijn Gaasch Packaging, Nelissen Steenfabrieken en Spaas Kaarsen. De prijs zal op 22 maart uitgereikt worden.

"Met de Family Business Award of Excellence willen we de familiebedrijven in ons land lauweren want familiebedrijven vormen de motor van onze economie, ze zorgen voor de nodige continuïteit. Zowel Gaasch Packaging, Nelissen Steenfabrieken en Spaas Kaarsen zijn mooie voorbeelden van duurzaam familiaal ondernemerschap die we moeten koesteren”, zegt Eric Van Hoof, vennoot bij EY en verantwoordelijk voor de divisie familiebedrijven. “Wij willen familiale ondernemingen ook aanmoedigen om hun ervaringen en best practices uit te wisselen met concullega’s, zowel op vlak van goed bestuur en maatschappelijk engagement, als het overbrengen van de passie om te ondernemen."

Gaasch Packaging

De geschiedenis van Gaasch Packaging Belgium gaat terug tot 1906, toen Jean-Baptiste Gaasch in Antwerpen handel begon te drijven in de glasverpakkingssector. Vandaag de dag wordt Gaasch Packaging geleid door de vierde en vijfde generatie van de families Gaasch en Henckes en is het uitgegroeid tot een van de toonaangevende en gerenommeerde distributeurs in de primaire verpakkingsindustrie wereldwijd. Haar brede waaier van producten bestaat uit flessen, potten, bokalen, flacons en andere containers  om een antwoord te bieden aan de noden van twee belangrijke marktsegmenten, enerzijds de voedings- en drankennijverheid en anderzijds het segment van de cosmetica en farmaceutische en industriële producten. Gaasch Packaging Belgium, thans gevestigd in Mollem, realiseert in België een omzet van meer dan € 50 miljoen met 36 medewerkers.

Nelissen Steenfabrieken

Onder het motto “innovate today to shape tomorrow” is Nelissen Steenfabrieken al 4 generaties fabrikant van de hoogste kwaliteit van gevelstenen en gevelisolatiesystemen. De rijke geschiedenis van dit bedrijf begon bijna 100 jaar geleden, toen Nelissen zich als lokaal familiebedrijf op de binnenlandse markt profileerde. Vandaag de dag staat de vierde generatie met 3 familiale co-CEO’s aan de leiding met als slagzin “Samen sterk voor en door ons levenswerk”. Het bedrijf heeft zich over de generaties heen ontpopt tot een grote speler op de internationale markt met een geconsolideerde omzet van meer dan € 50 miljoen en een personeelsbestand van meer dan 140 talenten. 

Spaas Kaarsen

Sinds het ontstaan als een kleine, lokale kaarsenfabrikant in 1853 in het Limburgse Hamont, is Spaas uitgegroeid tot een van de belangrijkste Europese spelers op de markt van de kaarsen, vandaag onder leiding van de vijfde generatie. Met meer dan 320 medewerkers en een gestage groei van de omzet tot meer dan € 92 miljoen is Spaas niet alleen marktleider in België, maar ook een gerespecteerde leverancier met een sterke basis in Europa. Naast de productie-eenheid in Hamont is er ook een fabriek in Polen en is er een salesorganisatie gericht op Europa. Als bedrijf wil Spaas Kaarsen mensen inspireren om een vleugje warmte toe te voegen aan het leven van elke dag.

Indrukwekkende lijst van winnaars

De laureaat van dit jaar vervolledigt de volgende lijst: Cartamundi (2020), Duvel Moortgat (2019),  SIPEF (2018), Vandersanden Group (2017), La Lorraine Bakery Group (2016), Reynaers Aluminium (2015) en Cosucra (2014).