Gault&Millau lanceert vijfde gids met beste chocolatiers

Communication / News / Retail

Gault&Millau maakt voor de vijfde keer een selectie van de beste chocolatiers bekend in een nieuwe gids. Dit jaar werd er opnieuw door middel van anonieme degustaties een selectie gemaakt van de beste chocolatiers in België en in Luxemburg. De bekende gids bekroonde tevens de ‘Chocolatier of the Year’ en dit zowel voor Vlaanderen, Brussel als Wallonië en reikte een nieuwe award uit, de ‘Discovery of the Year’.

Gault&Millau en hun projectpartners nodigden chocolatiers, pers en specialisten uit de sector uit in Brussels Expo voor de voorstelling van de gids “Gault&Millau's Selection of the Finest Chocolatiers in Belgium and Luxembourg”. De lijst is niet exhaustief of volledig (al groeit ze de jongste jaren snel), maar ze geeft een exclusieve selectie van de beste chocolatiers uit  diverse degustaties.

Steeds meer zoeken onze chocolatiers naar de beste chocoladebonen ter wereld die ze zelf branden, malen en verwerken in hun ateliers. Van ‘Bean-to-bar’. Ook dit jaar ontdekte Gault&Millau weer een aantal nieuwe adressen. Omdat ze in bewondering staat voor de kwaliteit die vele nieuwkomers aan de dag leggen, riep de organisatie dit jaar ook een nieuwe award in: de “Discovery of the Year”.

Zoals steeds gebeurde de selectie van chocolatiers in deze gids op basis van verschillende degustaties. Het team van Gault&Millau ging daarbij op dezelfde manier te werk als in de restaurantgids: volledig zelfstandig, zonder commerciële of andere bedenkingen. De degustaties gebeurden op basis van de visuele en smaakeigenschappen van elk geproefd item. Er wordt dit jaar een uitgebreide selectie gemaakt van 97 chocolatiers in België en het Groothertogdom Luxemburg. Deze chocolatiers zijn samen goed voor meer dan 133 winkeladressen.

Drie chocolatiers werden bekroond met de titel ‘Chocolatier of the Year’. De zaken die dit jaar de prijs wegkapen zijn: Chocolatier van het Jaar 2021 voor Vlaanderen: Olivier Willems (Oostende); Chocolatier van het Jaar 2021 voor Brussel: Laurent Gerbaud (Brussel); en Chocolatier van het Jaar 2021 voor Wallonië: Benoit Nihant (Awans). De ‘Discovery of the Year 2021’ ging naar Goût Fou (Zele).

De gids voor Chocolatiers 2021 telt 76 pagina’s en kost 9,95 euro via shop.gaultmillau.be. De volledige selectie staat online op www.gaultmillau.be en op www.chocolatierpatissier.be.