Cannes Lions weigert Russische inzendingen

Awards / Cannes Lions / News

(update) En worden alle Russische inzendingen uit creatieve prijzenshows gegooid? Lürzer's Archive en Cresta Awards weren alvast alle Russische en Wit-Russische inzendingen. Cannes Lions volgde ondertussen. "Ondanks onze wens om creativiteit te vieren, waar die ook vandaan komt, hebben we besloten geen inzendingen of delegaties van Russische organisaties te aanvaarden voor Cannes Lions of de daaraan verbonden prijzenprogramma's", zegt Cannes Lions. Als onmiddellijke actie zullen Ascential en Lions een aanzienlijke donatie doen aan humanitaire liefdadigheidsorganisaties die in de getroffen regio werken. Bovendien zullen we, hoewel we erkennen dat dit slechts een klein gebaar is, alle Oekraïense creatieven die Cannes Lions kunnen bijwonen, gratis welkom heten. Restituties voor prijsinzendingen voor Oekraïense bureaus zullen ook worden gehonoreerd." Op het Lions-platform is een talent directory voor getroffen leden van de creatieve gemeenschap opgezet, Cannes Lions moedigt de wereldwijde gemeenschap aan om opdrachten te geven en vrienden te steunen in deze moeilijke tijden. 

Cannes Lions volgt dus het voorbeeld van Lürzer's Archive en Cresta Awards. "Wij dringen er bij iedereen in onze sector op aan Rusland te isoleren, te blokkeren en te verwerpen," zeggen Lürzer's Archive en Cresta Awards. "Met onmiddellijke ingang zullen onze eigen prijzen en publicaties geen inzendingen, redactionele, advertentie- of andere bijdragen accepteren van entiteiten die in Rusland zijn gevestigd of door Russische belangen worden gecontroleerd. Alle inkomsten die wij dit jaar ontvangen van bureaus, fotografen, adverteerders of bedrijven met nauwe Russische banden, zullen aan het Rode Kruis worden gedoneerd. Deze beperkingen gelden ook voor Wit-Rusland."

"We willen hardwerkende en getalenteerde creatieven in Rusland niet straffen, maar totdat hun regering haar criminele invasie van Oekraïne en haar verspreiding van ongegronde propaganda staakt, hebben we geen alternatief," gaan beide organisaties voort. "De sector waarin we werken is een klein maar vitaal onderdeel van de wereldgemeenschap en de economie - we kunnen en moeten allemaal ons steentje bijdragen om tegen deze onuitgelokte Russische agressie in te gaan."

 


U vindt dit nieuws interessant en bent nog niet ingeschreven op PUBNews en PUB on Saturday? Klik hier, scroll naar beneden en laat uw gegevens achter...

U heeft nog geen full acces-abonnement op PUB? Klik dan hier en doe wat nodig is...