Gents de fiets op met Toerisme Vlaanderen

Communication / Crea / News

veloGents en Toerisme Vlaanderen slaan de handen nogmaals in elkaar om mensen aan te moedigen op de fiets te springen richting Vlaanderen. Met een gloednieuwe website worden wielerliefhebbers aangemoedigd Vlaanderen te kiezen als hun volgende wielerbestemming.

gentsIn 2014 creëerde Gents de vorige Cycling in Flanders website. Het bureau blaast het design nu nieuw leven in en zorgt voor interessante content voor wielrenners in hart en nieren. Daarnaast bevat het platform een gebruiksvriendelijk navigatiesysteem zodat wielerliefhebbers gemakkelijk nieuwe routes, evenementen en tips kunnen ontdekken. Deze Vlaamse wielergids werd samengesteld door Vlaamse wielerexperten en is een combinatie van klassieke, bekende routes en verborgen parels, zowel voor amateurs als voor professionele wielrenners.

cycling2Fans kunnen ook hun Strava-account aan de website koppelen om zo kant-en-klare bucketlists te ontdekken. Door de voorgestelde routes te rijden worden ze stap voor stap een échte Flandrien. Nadat ze hun lievelingsroutes gereden hebben, kunnen ze deze uploaden op Strava en ontdekken hoeveel segmenten ze al hebben afgerond. En vooral: of ze terug naar huis keren als echte overwinnaars van de Vlaamse kasseien.

Credits:
Client: Toerisme Vlaanderen
Productmanager fiets- en wielercultuur: Dries Verclyte
Agency: Gents
CEO & Partner: Leen Van der Mijnsbrugge
CCO & Partner: Tim Helsen
Creative Strategy Director: Sander Vanermen
Creative Strategist: Janne Van Robays
Interactive Design Director: Simon Pertz
Senior Web Architect: Diederik Van Hoorebeke
Senior Designer: Martijn Leenaers
Account Managers: Albane Paret, Magali Deckers