Tijdens een avondje vond Geoffrey Masse in cocktails zijn nieuwe passie. Een bartender schudde met shakers en jongleerde met smaken en met zijn aanstekelijke energie wakkerde hij de fascinatie van Masse voor drankjes mixen aan.
Het begon met een goedbereide whisky sour met subtiele balansen tussen zuur en zoet, de kick van bourbon en de tonen van vanille en karamel. “De bartender liet me zien hoe hij de cocktail bereidde en ik was helemaal verkocht,” zegt Geoffrey Masse, creatief en artistiek directeur bij Mortierbrigade. “Ik was geboeid door de smaken, texturen en geuren en door de verschillende facetten van cocktails, zoals het sociale en feestelijke en het verwikkende aspect. Ook het gemak waarmee hij de drankjes samenstelde vond ik verbluffend.”
De Covid-periode was voor Masse het uitgelezen moment om zich te verdiepen in de wereld van de cocktails. Hij leerde nieuwe technieken, ontwikkelde eigen recepten en verrijkte zijn repertoire door cocktails te shaken op evenementen en trainingen te volgen bij Simone Caporale. Ondertussen zijn de cocktails niet meer weg te denken uit zijn leven. Maak kennis met wie Geoffrey Masse is buiten de werkuren.
[...]