Gerety Awards 2024: Belgische jury kiest Czar als Belgian Production Company of the Year

Awards / News

De Belgische jury van de Gerety Awards kwam deze week samen in het Creative Belgium Clubhouse om zich over de ingezonden cases te buigen. Komen we op 11 juni te weten: de shortlist. Weten we nu al: de jury koos Czar als Belgium production company of the year.

"Czar is een productiehuis dat door regisseurs wordt aangestuurd. We zijn dan ook erg blij met deze titel van Belgium production company of the year. Er is vandaag veel moed en durf voor nodig om ons als klant en agency de vrijheid te geven om met ideeën te spelen. Maar zoals je kan zien: creativiteit, productiewaarde en humor blijven belangrijk om een idee tot leven te brengen en een spot te maken die mensen raakt," zegt een tevreden Eurydice Gysel, managing partner and executive producer van Czar.

Het production company of the year wordt wereldwijd gekozen door de lokale jury's, die het ingezonden portfolio van ieder productiehuis nauwlettend onderzoekt. Dat portfolio mag bestaan uit één film van maximaal 5 minuten waarin maximaal 3 cases van het afgelopen jaar worden getoond. 

Het portfolio van Czar omvatte de volgende spots: Lynx - De Overval; Gelijke beloning - Dick; en Bezoek Vlaanderen - Fietsen in Vlaanderen.

Ter herinnering: op 13 juni organiseren Gerety en PUB een jury panel. PUB-journalisten Evy Van Ruyskensvelde en Marine Dehossay duiken, samen met enkele Belgische juryleden, in de inzendingen van 2024. Welke trends zien ze dit jaar? Wat zijn hun lievelingscampagnes? En van welk geshortlist werk verwachten ze het meest?

Nemen deel aan het gesprek:

  • Laurence Vandeputte, Creative Director
  • Najad Menouar, Founder Sonemos Media
  • Eurydice Gysel, Managing Partner and Executive Producer, Czar

RESERVEER UW PLEK HIER