Gerety Awards 2024: Belgische jury vertrouwt op haar buikgevoel

Awards / News

Terwijl de deadline voor de Gerety Awards 2024 op 10 mei nadert, bereidt de Gerety jury zich voor op de selectie van het Belgische Agency en Production Company of the Year.

De winnaars van vorig jaar kun je hier terugvinden. Om in aanmerking te komen voor de prijs hoeven deelnemers slechts één reel in te sturen met 3 verschillende werken van de afgelopen 12 maanden. De film mag niet langer zijn dan 5 minuten.

Nancy Delhalle, co-founder & chief operations officer van Serviceplan België; Jolien Elegeert, creative bij Publicis Groupe Brussel, en Eurydice Gysel, managing partner & executive producer bij Czar, Brussel, maken dit jaar deel uit van de jury van 2024 België. "In het licht van toenemend extremisme is het cruciaal dat onze marketingsector achter initiatieven als de Gerety Awards staat die diversiteit door middel van creativiteit bevorderen," vindt Nancy Delhalle. "Het vieren en promoten van diversiteit verrijkt niet alleen onze creatieve landschappen, maar versterkt ook onze collectieve weerstand tegen verdeeldheid zaaiende krachten."

"Er gebeurt veel in de wereld dat me zorgen baart. Het zet me aan het denken, ik denk na over wat nu nog relevant is en wat de echte impact is. Maar hoewel ik oprecht geloof dat creativiteit een immense kracht heeft, kunnen niet alle problemen worden opgelost met de juiste woorden en goede bedoelingen," zegt Jolien Elegeert, die nadenkt over het belang van creativiteit te midden van de wereldwijde uitdagingen. "Dus vertrouw ik deze keer meer op mijn buikgevoel dan op mijn overdenkende brein. Want een goed idee, geboren uit een creatieve geest met pure bedoelingen om ons te raken, om ons te doen veranderen of twijfelen aan ons standpunt over dingen, zal altijd mijn ziel raken en zou erkenning moeten krijgen."

Eurydice Gysel, managing partner & executive producer Czar, Brussel, gaf haar criteria voor het beoordelen van films, waarbij ze het belang van humor, de relevantie van de persoonlijke en unieke touch van de regisseur en emotionele diepgang benadrukte. "Ik ben op zoek naar films die me aan het lachen maken. Films met de handtekening van een regisseur. Films die me verrassen en me doen beseffen dat commercials veel meer kunnen zijn dan een beeld en een boodschap. Films met diepe emoties. Films met een uitzonderlijke beeldtaal. Iedereen kan beelden kopiëren en ze samenvoegen, maar zelden maken ze een geweldige film. Ik ben op zoek naar die geweldige films," zegt ze.

Deze drie stemmen in het Belgische marketinglandschap onderstrepen de cruciale rol van diversiteit, creativiteit en authenticiteit in het stimuleren van impactvolle reclame. Met hun engagement om uitzonderlijke creativiteit te erkennen en te vieren, kijken ze reikhalzend uit naar de inspirerende inzendingen die de komende Gerety Awards zullen bepalen. De uiterste inzenddatum voor de Gerety Awards 2024 is 10 mei.