Good Morning maakt spot zonder zuivel voor Dilea

Crea / News

Het wolkje melk in je koffie, de yoghurt bij je granola, de geraspte kaas op de spaghetti... Als je lactose-intolerant bent, moet je al die dagelijkse pleziertjes missen. Voor haar klant Dilea, een Belgische marktleider in de sector van de lactosevrije zuivelsector, creëerde Good Morning vanuit dit inzicht een tv- en sociale mediacampagne die inspeelt op de afwezigheid van zuivelproducten.

“We wilden het uitgebreide assortiment van de Dilea-producten tonen, en vooral uitleggen aan de lactose-intolerante doelgroep dat dit merk hen een alternatief biedt dat hen kan laten genieten van de goede smaak van melk zonder er de nadelen van te ondervinden,” vertelt Axel Leclère, creative director van het bureau.

“We creëerden eigenlijk het tegenovergestelde van appetite-appeal,” legt brand manager van Dilea Aurélie Emond uit. “Zo toonden we aan wat je in je leven allemaal mist zonder zuivelproducten.”

Nog een interessant weetje: Adèle en Cédric, de Franstalige voice-over en de copywriter van de spots zijn allebei lactose-intolerant en fervente fans en gebruikers van Dilea. Een verteerbare campagne van en voor intoleranten, dus.

Credits

Client: Dilea

Client Contacts: Aurélie Emond

Agency: Good Morning

Client & Project Manager: Virginie Huvenne

Creative Director: Axel Leclère

Creative Team: Robbie Cap, Chris Goossens

Copy FR: Cédric Tielemans

Head of Design: Sébastien Bontemps

Designer: Gwen Pitseys

Producer: Bérengère Lurquin

Film Production: Studio Wauters

Sound Production: Bleu Nuit