Google kiest The Reference voor Year in Search

Crea / News

Google releaste naar jaarlijkse gewoonte zijn ‘Year in Search’, waarin de meest ‘trending’ zoekwoorden van het afgelopen jaar opgelijst werden. Full-service digital agency The Reference ontwikkelde de interactieve microsite voor Google.

Bij The Reference ging een team van developers aan de slag om van de microsite een succes te maken. Op de site https://www.yearinsearch.be/ kan je, door met je muis te bewegen, de verschillende persoonlijkheden en gebeurtenissen ontdekken. Met één klik krijg je ook meer informatie over het gehighlighte stuk.

“De microsite is niet alleen informatief, het is ook makkelijk in gebruik en er zitten ook tal van leuke animaties in,” zegt Leon Van Loon, project manager bij The Reference. “Het was heel fijn om deze opdracht voor één van de grootste bedrijven ter wereld tot een goed einde te kunnen brengen,” voegt John De Wever, woordvoerder van The Reference eraan toe.

“De samenwerking met een gevestigde waarde zoals The Reference verliep zoals ik het verwacht had: vlotte communicatie, creatief denkwerk en een agile manier van werken. Daardoor is het project snel online kunnen gaan,” aldus Michiel Sallaets, communications manager voor Google Belux. Lewis stond zoals steeds in voor de perscommunicatie rond Google-projecten.