Guillaume Collard wordt de nieuwe CEO van RTL Belgium

Media / News / People

De nieuwe aandeelhouders van RTL Belgium, DPG Media en Rossel, benoemen Guillaume Collard tot nieuwe CEO van RTL Belgium. Hij zal Philippe Delusinne opvolgen, die RTL Belgium uitbouwde tot een multimediaal bedrijf met sterke posities in nieuwsmedia, televisie, radio en streaming.

De benoeming van Guillaume Collard gaat in zodra Collard volledig is ontheven van zijn huidige verplichtingen. De aanstelling kadert in de ambitie om de digitale transformatie van de radio- en televisiezenders van RTL Belgium te versnellen en de samenwerking met de nieuwe aandeelhouders in goede banen te leiden.

Guillaume Collard heeft een ruime, strategische blik op de wereld van televisie en streaming. Hij bekleedt sinds 2016 sleutelposities bij de mediagroep Eleven Sports, als managing director BeLux en als bestuurslid en chief rights acquisition & distribution bij Eleven Sports HQ. Voordien verdiende hij zijn strepen bij Proximus en Belgacom als hoofd innovatie, strategie en content.

Collard zal aan het hoofd komen van RTL Belgium, het bedrijf boven onder meer de tv-zenders RTL TVI, Club RTL en Plug RTL, de radiozenders Bel RTL en Radio Contact, de streamingdienst RTLplay, het nieuwsplatform RTL Info en de reclameregie IP Belgium.

“Ik kan niet wachten om de verdere digitalisering van RTL Belgium een duw in de rug te geven. Samen met alle medewerkers van RTL Belgium kunnen we de toekomst van het bedrijf als local champion verder uitbouwen. RTL Belgium heeft straffe merken die enorm geliefd zijn bij de lezers, kijkers, luisteraars en adverteerders. Ik ben ervan overtuigd dat we steeds sterkere content zullen blijven maken en dit op de meest innovatieve platformen,” zegt Guillaume Collard.

Kris Vervaet, CEO van DPG Media België, vult aan: “Ik heb het volste vertrouwen dat Guillaume Collard de juiste man is om RTL Belgium te leiden. Hij heeft een hart voor media en een neus voor zaken. Hij kent de kracht van innovatie en hij slaagde erin om in zijn steile carrière al uitzonderlijke resultaten neer te zetten. Kortom: Guillaume is een mediatalent pur sang en heeft alle capaciteiten om Philippe Delusinne succesvol op te volgen.”

“RTL Belgium is sinds haar oprichting een succesverhaal en heeft een uitzonderlijke band met het Franstalige publiek in België. We hebben zeer ambitieuze toekomstplannen voor het bedrijf die inspelen op de evoluties op de audiovisuele markt. De uitdaging om RTL Belgium te transformeren door verder in te zetten op de prestaties en talenten, is wat Guillaume overtuigd heeft om ons te komen versterken. Persoonlijk ben ik erg verheugd dat we voor deze uitdaging mogen rekenen op zijn leiderschap, ervaring en energie,” besluit Bernard Marchant, CEO van Rossel Group.