Gutzandglory zorgeloos tegen parasieten voor Beaphar

Crea / News

Beaphar vroeg aan Gutzandglory om een campagne te ontwikkelen die geschikt is voor zijn volledige gamma parasietpreventieproducten en dus niet focust op één specifiek product. Bijkomende uitdaging: Beaphar is wereldwijd actief in verschillende landen. Gutzandglory moest dus niet alleen rekening houden met de culturele verschillen, maar ook met de verschillende retailposities, zodat elke land kan aftekenen met een parasietpreventieproduct dat voor dat land het meest relevant is.

Als je huisdier beschermd is tegen parasieten zoals teken of vlooien, hoef je je als baasje geen zorgen te maken over mogelijke risicoplekken zoals hoog gras, struikgewas, bomen of de vacht van andere honden. Je kan je hond (of kat) dan gerust los laten lopen. Je kan samen zorgeloos de wijde wereld intrekken. Want wat is er leuker dan je hond te zien ronddollen in de vrije natuur? Dat inzicht lag aan de basis van de campagne.

Gutzandglory bedacht een leuke storyline die universeel is en werkt voor alle parasietpreventieproducten van Beaphar. De campagnelijn luidt: ‘Not a single worry, wherever you go”. De video laat een hond zien die van zijn baasje los mag lopen in de natuur. Wat er dan gebeurt, verklappen we niet, maar de video heeft duidelijk twee lagen: door het gebruik van romantische codes uit film en series én de heerlijke schmalz soundtrack, is de ene kijker op het einde helemaal vertederd, terwijl een andere kijker vooral de humor zal zien. Voor het draaien van de video en het fotograferen van de key visual bleek een natuurpark naast Barcelona de juiste locatie om de warme, zomerse sfeer op te roepen die gerelateerd is aan het parasietenseizoen.

De campagne verloopt in twee fasen. De awareness opbouwen gebeurt via een 40 seconden-video op social media en YouTube, een 15 seconden-versie voor social en reels, Google Display Banners en POS-materiaal (posters, advertenties, shelf barkers, enz.). In een tweede fase wordt gefocust op retargeting via 6 seconden-video in verschillende recuts op YouTube, social en reels, naast Google Display Banners, SEA en een dedicated landingspagina.

De campagne loopt in België, Nederland, Frankrijk, UK, Duitsland, Spanje, Noorwegen, Hongarije en Polen. Andere landen komen later nog aan de beurt.

 

Credits

Client: Beaphar

Client contact: Marlies Nijmeijer, Maikel Van Olst, Thomas Van Nielandt

Agency: Gutzandglory

Account: Justine Wittoek

Media planning: Daan Verburg, Sander Blokker (Addurance)

Strategy: Wolfgang Florizoone

CD: Kris Lenaers

Creation: Jelle Van Garderen, Philip Vandenberghe, Kris Lenaers

Social Copy: Tanja Picavet

Design: Lim Sijmons, Kaylie De Caluwe, Leo Van de Velde, Robin Looyen

Motion Design: Stef Deleurere 

Digital Strategy and Project Management: Nicolas Salamone 

Film & Photography Production Cy: De Machine

Service Production Cy: 15L

Executive Producer: Dimitri De Wolf

Production Manager: Jeroen Berx

Director: Guy Goossens 

DOP: Piet Deyaert

Offline & Online Editor: Gert Wassink

Grading: Kene Illegems

Sound Production: Klankwerk

Photographer: Pieter Neirynck