Hamlet gaat voor french connection en opent kantoor in Parijs

Communication / News

Internationaal filmproductiehuis Hamlet heeft een nieuw kantoor geopend in Parijs. Het is het vierde kantoor in het netwerk na Brussel, Berlijn en Shanghai.

Het is executive producer Clément Martorell die de leiding zal nemen over het kantoor dat zich richt op de Franse markt. Clément startte zijn carrière bij Onirim et Rita, de interne productiecel van BETC, waarna hij de overstap maakte naar productiehuis Cream en daar doorgroeide tot senior producer. Hij producete er onder andere spots voor Puma, Carrefour, Nike, Canal+ en Ubisoft. Als fervent hiphop danser, iets waarmee hij zo’n 12 jaar geleden startte, bracht hij zijn twee passies — hiphop en film — samen in de productie van videoclips voor verschillende artiesten (Todiefor ft. Roméo Elvis, Lefa ...).

Het regisseursduo Julien et Quentin (van de bekende spot voor Jules), Beatrice Pegard, Bear Damen, Alan Masferrer, Rogier Hesp en Wolfberg zijn enkele van de regisseurs die onderdak vinden bij Hamlet Parijs.

“Met Ruben Goots en Jason Felstead, mede-oprichters van Hamlet, kwamen we al snel tot de conclusie dat we een gedeelde visie hebben over praktisch alle aspecten van ons vak,” vertelt Clément Martorell. “Dezelfde manier van denken over productie, dezelfde voorkeur voor stijl van commercials, het idee dat alle creatieve domeinen een invloed en een verrijking kunnen zijn voor het meer commerciële werk… We hebben grote ambities met Hamlet Parijs, zowel voor de talenten die we willen aantrekken als voor de projecten die we hopen te kunnen producen.”

Jason Felstead, mede-oprichter en executive producer, vult aan: “We zijn heel verheugd de opening van ons vierde Hamlet kantoor aan te kondigen. Frankrijk is een markt met een geweldige creatieve traditie en een geschiedenis van gerenommeerde filmcultuur. Met Clément Martorell vonden we de perfecte partner om Hamlet stevig in te bedden in één van de mooiste steden ter wereld. Ik kijk er enorm naar uit met Clément samen te werken en onze Parijse ploeg uit te bouwen met lokaal en internationaal talent.”