Harde noten voor Jury Creative Belgium Awards

Awards / News

creative belgiumNa weken van voorbereiding start woensdag de juryweek voor de Creative Belgium Awards 2018. De komende week wordt er in de kantoren van het RTL House te Brussel gedebateerd en beslist wat erkend en bekroond zal worden als het beste werk van 2017. Er zijn dus weer harde noten te kraken!
Creative Belgium heeft de inzendingen midden maart afgesloten. Wat valt daarbij op? Er zijn minder inzendingen dit jaar (2017 was dan ook een zwaar pitchjaar voor vele bureaus) maar zien bijna een verdubbeling van het aantal deelnemende bureaus. Concreet: er zijn 560 inzendingen (-15%), maar het aantal inzenders steeg met 40% tot 62. De verbreding die Creative Belgium nastreeft lijkt dus ingezet te zijn. De organisatie is ook tevreden met de verhouding Profit versus Non-profit inzendingen: 80% van de inzendingen zijn voor profit, versus 67% in 2017.
De planning voor de juryweek:
2, 3 en 4 mei: Jury Direct, Film, Outdoor, Press, Radio
7 en 8 mei: Jury Brand Experience & Activation, Interactive, Media, PR
9 mei: Jury Design en Jury Innovative, Integrated & Grand Prix for Good
De jurering voor de New Talent Award (in samenwerking met D&AD) gebeurt online. De shortlist wordt bekend gemaakt op 15 mei 2018, de prijsuitreiking is op 1 juni in het Casino van Knokke. Er zijn overigens nog early bird-tickets te koop, tot en met 1 mei, via via creativebelgium.be.