Havas test Peugeot op vleugje muziek

Crea / News

Peugeot HavasBij Peugeot vinden ze muziek een essentiële factor in de rijervaring. Op basis van dit insight creëerde Havas Brussels voor de lancering van zijn nieuwe Peugeot 508 "The Ultimate Test Drive Soundtrack". Het bureau vertrok vanuit het idee dat mensen niet alleen een product kopen, maar ook een ervaring. Het ontwikkelde een experimenteel apparaat dat gemaakt is voor een proefrit en dat net als de Peugeot 508 het onderste uit de kan haalt. Het idee is simpel: verras een bestuurder door muziek te creëren die perfect is aangepast aan zijn proefrit, in perfecte harmonie met zijn rijgedrag en zijn weg.
Jean-François Zygel, gerenommeerd pianist en componist (Victoire de la Musique 2006) werd gevraagd om live muziek te improviseren. Hij deed dit op basis van beelden gefilmd door camera's in de auto. Bijvoorbeeld, wanneer de auto vertraagde, volgde de muziek. Wanneer hij door landelijk gebied reed, werd de muziek levendiger. De muziek werd live uitgezonden via het Focal HiFi-systeem van de 508 zodat de bestuurder ervan kon genieten... zonder te weten dat hij de inspiratie was. Jean-François Zygel speelde zijn muziek voor publiek op een uitzonderlijke plek: de Daft-studio in Malmedi. Een evenement waarbij toeschouwers de nieuwe Peugeot 508 konden bewonderen, versterkt door deze soundtrack.

Het concert, dat iets minder dan een uur duurde, werd ook live uitgezonden op de sociale netwerken van Peugeot en werd live bekeken door 85.000 mensen. De video wordt nu gebruikt op de Peugeot-site en op sociale netwerken om potentiële kopers de auto te doen ontdekken en hen aan te moedigen om ook een proefrit te maken aan boord van de Peugeot 508.