Havas Village lanceert Fire Department

Crea / News

hamza-el-falah-367644-unsplashWerft Havas Village brandweerlui aan? Havas Village wil jong talent in ieder geval het klappen van de zweep leren kennen met een heus Fire Department. Wie zich inschrijft voor het Havas Fire Department, neemt deel aan een programma van twee jaar waarbij je van de ene afdeling van Havas Village naar de andere overstapt. Vandaar de ‘hire, fire & rehire’ dus. Wie start op creatie kan na een tijd gaan meedraaien op de media-afdeling en vice versa. Tijdens die 24 maanden komen de deelnemers zo in contact met verschillende werkomgevingen : van digitaal naar traditionele media, van strategie naar creatie, van interne planning naar extern klantenbeheer. De Havas Fire Department-campagne richt zich lichtjes provocerend tot die mensen die straks een job zoeken: de laatstejaarsstudenten aan hogescholen en uniefs die zich aangetrokken voelen tot media en communicatie. Touchpoints zijn digital, out of home en pers .

Alle afdelingen van Havas Village werkten mee aan de cross-mediale communicatie van dit kersverse initiatief: creatie van verschillende uitingen (off- en online), keuze van digitale en klassieke media en de uitwerking van het digitale platform. Hugues Rey, CEO Havas Media: « Binnen Havas Village is het ontwikkelen van jong talent altijd belangrijk geweest. Via dit unieke programma willen we niet alleen jongeren selecteren die later bij ons werken, maar willen we hen vooral een kans geven om dingen te leren en een netwerk op te bouwen in een sector die in volle verandering is. Het leek ons echt erg nuttig om zoveel mogelijk jonge mensen in contact te brengen met alle mogelijke aspecten van de communicatiewereld. »
Alle afdelingen binnen Havas Village zijn dus betrokken partij. Werner Van Reck, executive creative director Havas Brussels: « We zijn blij dat we deze campagne samen op de sporen hebben gezet, een campagne die niet alleen van belang is voor jongeren, maar ook voor de toekomst van onze creatieve en media-afdelingen. Het Havas Fire Department is nog maar het begin van waar Havas Village sterk in wil worden, het uitbroeden van nieuw talent. »Havas
Alle laatstejaarsstudenten aan hogescholen en uniefs kunnen zichzelf voorstellen door een cv én een eigenzinnige motivatiebrief te uploaden. De 15 interessantste profielen worden uitgenodigd om een presentatie van 15 minuten te geven over een afgesproken thema. Een interne jury van experten onder aanvoering van Werner Van Reck en Hugues Rey zal de uiteindelijke selectie van een aantal kandidaten maken. Die starten aan hun parcours op 1 oktober 2019.