HeadOffice rolt AR-ervaring uit voor Samsung Benelux

Crea / News

Wat doe je wanneer je door COVID-19 je geplande lanceringsevent niet kan laten doorgaan? Dan doe je dat toch gewoon met … augmented reality! En dat is precies wat Samsung deed voor de lancering van de Galaxy Note20 mét hulp van HeadOffice. Het bureau schakelde meteen een versnelling hoger om een unieke AR experience te creëren.

De genodigden kregen voor het Unpacked Event een box toegestuurd. In deze box? Een uitnodiging om de livestream van het event op YouTube te volgen, een aantal ingrediënten om er een lekkere cocktail bij te maken én een QR-code die ze konden scannen om het nieuwe device “echt” – met behulp van augmented reality - in hun handen te hebben. Via de QR-code kon de salesforce zo in augmented reality de nieuwe Galaxy Note20 ontdekken. Het nieuwe device leek plots pal voor hun neus te staan. Vanuit elk oogpunt en in het kleinste detail konden ze de Galaxy Note20 en alle features ontdekken. “Wat doe je als je niet naar een lanceringsevent kan en het nieuwe device toch wil ontdekken? Augmented reality brengt soelaas en het is dé manier om het nieuwe toestel – in primeur – tot bij de doelgroep te krijgen. De nieuwsgierigheid was alvast geprikkeld en dankzij deze digitale ervaring zaten ze allemaal op de eerste rij,” vertelt Jeroen De Jong, creative director bij HeadOffice. “Tot in het kleinste detail konden ze de nieuwe Galaxy Note20 ontdekken – en dat gewoon vanuit hun luie zetel."

“We zijn zo tevreden met de resultaten, dat HeadOffice ook voor de lancering van de Galaxy Z Fold2 een AR experience mocht ontwikkelen. Zo kunnen onze klanten het device, zowel in de winkel als online via augmented reality, ontdekken,” zegt Laurens Neyt, senior retail operation manager bij Samsung Electronics Benelux. Na de primeur werd de QR-code, met de achterliggende AR experience, ook gedeeld via mail, social en in de Samsung Members-app. HeadOffice ontwikkelde de AR experience in samenwerking met Playar Studio.