Henry Scholfield vindt onderdak bij Hamlet

News / People

De meermaals bekroonde regisseur Henry Scholfield tekent voor een exclusieve vertegenwoording bij het internationale productiehuis Hamlet. Hij treedt toe tot Hamlet’s groeiende roster van internationale gelauwerde regisseurs voor branded content en muziekvideo’s. Het productiehuis heeft kantoren in Brussel, Berlijn en Shanghai. 

Scholfield maakte naam met het maken van muziekvideo’s voor bekende artiesten uit de muzieksector zoals Stormzy, Dua Lipa en Billie Eilish, maar ook voor onze eigen Stromae. In 2019 won hij ‘Best Video’ en ‘Best Director’ op de Britse MVA’s voor ‘Vossi Bop’ . Vorige maand nog won hij op de UKMVA 2020 de ‘Best UK Pop Video’ voor Dua Lipa’s ‘Break My Heart’, waar hij ook werd genomineerd als beste regisseur.

In reclamespots heeft hij weerklank gevonden in het tempo en de vloeibaarheid van zijn muziekvideo’s. Hij realiseerde spots voor grote adverteerders zoals Barclaycard, Budweiser, Gojek, Pepsi, Google, Converse, Stella Artois en vele anderen. In 2018 won hij een Cannes Lions Award voor ‘Rules of War’ voor het Rode Kruis.

“Henry’s snelle, vloeiende camerabewegingen, gestileerde choreografie en opvallende art direction onderscheiden hem en positioneren hem als een meester in de regie van commercials. We zijn erg blij dat Henry voor Hamlet heeft gekozen,” zegt executive producer Ruben Goots.