Het Geluidshuis maakt hilarisch hoorspel over Gravensteen

Crea / News

GravensteenVanaf 29 mei ligt het luisterverhaal Johanna en het Gravensteen in de rekken, een productie van audioproductiehuis/uitgeverij Het Geluidshuis in samenwerking met Historische Huizen Gent. Dit hoorspel over het Gravensteen ten tijde van de beeldenstorm in de 16de eeuw is een van de eerste realisaties binnen het vernieuwingstraject voor het Gentse Gravensteen, in samenwerking met Toerisme Vlaanderen.
GravensteenReis mee naar het 16de-eeuwse Gent en ontdek het Gravensteen en de Beeldenstorm in een hilarisch historisch verhaal, waarin de rechters allesbehalve rechtvaardig zijn en de emoties over paella en waterzooi even hoog oplaaien als de brandstapels. Volg hoe Johanna en haar man Jacob de strijd aanbinden tegen de Raad van Vlaanderen... met hulp uit wel heel onverwachte hoek. Een leesboek en hoorspel in één, met bovendien: vree wijze wijsjes om mee te zingen.

Met de stemmenvan Charlotte Vandermeersch, Jurgen Delnaet, Tom Ternest, Johan Heldenbergh, Vic De Wachter, Bert Huysentruyt, Koen De Graeve, Mathias Sercu, Els Dottermans, Nico Sturm en anderen.

Credits:
Concept: Gelotology en Het Geluidshuis
Scenario: Hans Kerkhoff
Illustraties en lay out: Melvin
Regie: Leen Renders
Muziek en arrangementen: Koen Brandt en Frederik De Clercq
Geluidsopnames en -mix: Bram Coumans
Sounddesign: Frank Duchêne
Boektekst adaptatie: Rob Geukens
Productie, eindredactie en uitgave: Ann Desmet en Katarina Martynowski.