HLN VOLHARDT AAN TOP SOCIAL MEDIA RANKING

Media / News / Research

Het Laatste Nieuws (of kortweg HLN) blijft kampioen sociale media in Vlaanderen (en België). De populaire nieuwssite deed het ook begin dit jaar weer beter dan de rest. Dat blijkt uit de Social Media Ranking van januari 2020.

PUB presenteert deze social media ranking in samenwerking met het Oostenrijkse Storyclash. Deze Social Media Ranking is een real-time social media monitoring tool. Dat wil zeggen dat (online) mediabedrijven met elkaar worden vergeleken op basis van het aantal interacties: likes, shares en commentaren op sociale netwerken. Ook interacties via Instagram en YouTube zijn geïntegreerd in deze rankings, en recent werden enkele nieuwe Belgische websites opgenomen (met dank aan wie daarvoor suggesties stuurde naar de redactie van PUB). En onderaan deze lijst vindt u een afzonderlijke lijst van succesvolle posts. Bovendien bevatten de deze rankings nu ook Images, GIF’s en Status Messages.

Aan Nederlandstalige zijde bestaat de top 5 uit Het Laatste Nieuws (dat zijn grote voorsprong deze maand alweer wat wist te verhogen), Het Nieuwsblad, Sporza, Eén en Metro België. Aan Franstalige kant bestaat de top 5 deze maand uit RTBF, RTL Belgium, DH, Nordpresse en Le Soir. De volledige lijst bestaat ondertussen uit meer dan 100 titels. Doorklikken en u krijgt de kans om die allemaal te zien! Opmerkingen of suggesties? U kent of publiceert een medium dat volgens uw informatie toch nog zou kunnen ontbreken? Stuur een mail naar redactie@pub.be en vermeld Storyclash in het onderwerpveld.