Hoera het is crisis! ACC, Trustmedia en FamousGrey pleiten voor adverteren in tijden van recessie

Crea / Media / News

Trustmedia en ACC gaan een partnership aan met als doel de belangrijke doelgroep van beslissingsnemers in bedrijven en organisaties te sensibiliseren voor de waarde van sterke en waardevolle communicatie. FamousGrey staat in voor het strategisch-conceptuele  luik van de samenwerking. Op termijn zullen er meerdere thema’s worden uitgewerkt en onderbouwd met sterke argumenten, die opdrachtgevers en bureaus helpen om hun ambities waar te maken.

De eerste campagne is een pleidooi voor anticyclisch adverteren in tijden van recessie: tijdens een economische crisis zijn de marketingbudgetten vaak de eerste kostenposten die bedrijven schrappen om hun korte termijnwinsten veilig te stellen. Deze instinctieve reflex werkt op korte termijn maar kan de positie van een merk verzwakken. Studies tonen immers aan dat het juist belangrijk is om tijdens moeilijke periodes te blijven investeren in marketing.

Om adverteerders bewust te maken van deze reflex om te bezuinigen, bedacht  FamousGrey een slimme visuele campagne. In paginagrote advertenties in De Tijd en L'Echo en in hun digitale kanalen wordt de boodschap "In tijden van recessie investeren merken steeds minder, met als risico helemaal te verdwijnen" geleidelijk aan kleiner naarmate de grootte van de advertentieruimte afneemt. Op het kleinste formaat A7 is het merk al bijna onzichtbaar geworden. Een QR-code linkt door naar het pamflet “HOERA, het is crisis” van Marc Fauconnier, een pleidooi om te blijven investeren in je merk en zo als winnaar uit elke recessie te komen. 

De campagne loopt tussen 9 en 23 december.

Credits

Client: ACC: Johan Vandepoel – johan@acc.be

Client: Trustmedia:  Bart Gunst - Bart.Gunst@trustmedia.be

Creative Agency: FamousGrey

Creative team: Peter Ampe, Kenn Van Lijsebeth & John Benois 

Copywriting French: Antoine Wellens 

Lead designer: Elsa Gervais 

Strategic director: Jonathan Detavernier

Desktop publisher: Franco Scaramuzza 

Account director: Matthias Roose