House of The Dragon vliegt augmented reality-game over naar België

Media / News

Een eigen draak uitbroeden in augmented reality? Het kan nu ook in ons land. De nieuwe app van HBO, die nu ook beschikbaar is in België, heeft wat weg van de nostalgische Tamagochi, het interactieve speeltje waarmee je moest zorgen voor een virtueel huisdier. Met de DracARys-app broed je op je smartphone een drakenei uit, waarna je een babydraak moet verzorgen, opvoeden en africhten. Elke draak is uniek en zal zich ontwikkelen afhankelijk van hoe je hem behandelt. Het zal uiteindelijk de volwassenheid bereiken en andere app-gebruikers zullen de draak kunnen zien en ermee kunnen communiceren. Spelers kunnen woorden in Hoog-Valyrisch leren uit House of The Dragon waarmee ze hun draak kunnen trainen.

De app maakt ook gebruik van augmented reality of AR, wat wil zeggen dat dankzij de camera van je smartphone beelden van je omgeving worden gecombineerd met een animatie van je draak. Je ziet hem dus 'net echt' op je bureau, en als hij wat ouder is vliegt hij door de lucht.

House of the Dragon, vanaf 22 augustus te bekijken op Streamz, vertelt het verhaal van House Targaryen en draait om de 'Dans van de Draken', een brute burgeroorlog die Westeros dreigt te verscheuren. House of the Dragon is gebaseerd op Fire & Blood van George R.R. Martin en speelt zich 200 jaar eerder af dan de gebeurtenissen uit het Emmy-winnende Game of Thrones.

De DracARys-app vind je op Google Play voor Android-toestellen. Apple-gebruikers kunnen terecht in de App Store.