hub.awards kennen winnaars

Awards / News

hubawards2019De hub.awards werden op donderdag 20 juni, tijdens een ceremonie in de Bozar uitgereikt aan de zes Brusselse ondernemingen die de knowhow en durf van de Brusselse ondernemers het beste weerspiegelen. Het is een première voor hub.brussels, het Brussels Agentschap voor de Ondersteuning van het Bedrijfsleven.
De hub.awards zijn eigenlijk zes prijzen. 5 ondernemingen werden gekozen door een jury bestaande uit experts: 9 Brusselse persoonlijkheden uit de private en publieke sector actief in het bedrijfsleven. De zesde onderneming werd verkozen door het talrijk aanwezige publiek tijdens de uitreikingsceremonie in Bozar en door de kijkers van BX1. In de beroemde zaal Henry Le Boeuf waren 1.200 aanwezigen. Elke laureaat ontvangt een prijs ter waarde van € 10.000 euro aangepast aan de behoeften van het bedrijf. Deze eerste uitgave wordt gesteund door het Brussels Gewest, Finance & Invest Brussels en Citydev.brussels.
 
 
 
De laureaten
Uit de 150 ontvangen kandidaturen werden 15 bedrijven genomineerd. Arnaud Jacquet, vicepresident van Solvay en jurylid was aangenaam verrast door de kwaliteit en de diversiteit van de projecten. "De projecten geven blijk van een heleboel creativiteit, innovatie, kennen en kunnen!" Veel projecten richten zich op de andere, bevorderen de communicatie tussen individuen, uiteraard steeds met een focus op het zakelijke. Het bewijs dat beide elementen niet onverenigbaar zijn."
De laureaten van de hub.awards 2019 zijn:

  • in de categorie Start: Laureaat: Spentys. Genomineerd: BC Materials en Zarafa
  • in de categorie Grow: Laureaat: SUMY. Genomineerd: Simone a Soif! en Wooclap
  • in de categorie Invest: Laureaat: LITA.co. Genomineerd: Farrah Floyd en Sake Bar
  • in de categorie Export van Goederen: Laureaat: APA-Intemporal. Genomineerd: Corniche en Whoo Whoo Whoo
  • in de categorie Export van Diensten: Laureaat: wannapplay. Genomineerd: Edebex en Kazidomi
  • voor de prijs van het publiek: Laureaat: Skyfarms. Genomineerd: Story to Line en Simone a soif!

 Spentys is een startup in de medische sector die de bedoeling heeft om de levenskwaliteit te verbeteren van mensen die lijden aan orthopedische letsels door hen hulpmiddelen aan te bieden die in 3D worden gedrukt, hulpmiddelen op maat, licht van gewicht, waterbestendig, geventileerd en recyclebaar.
SUMY zorgt voor zuivere lucht in de steden door de verplaatsingen te optimaliseren door gebruik te maken van een nieuwe generatie nutsvoertuigen voor het goederentransport.Door de combinatie van een stil en ecologisch koelsysteem en een motor op aardgas onder druk, promoten deze voertuigen nachtleveringen in de stad zonder de inwoners te hinderen. Met 30 werknemers is SUMY een belangrijke speler in de Brusselse transportsector.
APA-Intemporal is een prêt-à-porteronderneming van topkwaliteit die instaat voor de ontwikkeling en de distributie van luxeproducten op basis van nanotechnologie. De onderneming vond de regenjas opnieuw uit door een combinatie van nanotechnologie, adembaarheid, elegantie en Europese knowhow die zich actief aanpast aan de temperatuursveranderingen. Ze morrelt aan de codes van de luxe om deze actueel en innoverend te maken. De mode 2.0!
wannapplay. Gamification (of ludification) is de ruggengraat van de diensten van wannapplay.wannapplay creëert, installeert en animeert spellen voor ondernemingen met de uiteindelijke bedoeling om via teambuilding te komen tot sterkere teams, de versterking van de soft skills en de vorming. wannapplay ontwikkelt eveneens de gamification in andere domeinen zoals de rekrutering en marketingacties. Via de mobiele app kan de onderneming elke ruimte binnen of buiten transformeren tot een echt speelterrein en hierin specifieke inhouden implementeren.
LITA.co is een crowdfundingplatform waar aan particulieren wordt voorgesteld om mee te investeren in duurzame ondernemingen die een sterke positieve impact hebben.
Skyfarms biedt op kantoor de mogelijkheid om zich opnieuw met de natuur te verbinden, nieuwe talenten te ontwikkelen en voor zichzelf en voor het milieu te zorgen. De welzijns-pauze in de moestuin is de basis van een positieve werksfeer.