Hurae en FOMA organiseren AI-event Night of the prompts

Agenda / News

  • 21/12/2022 19:30
  • Woensdag 21 december 19u30 FOMU - Fotomuseum Antwerpen Waalsekaai 47, 2000 Antwerpen

Op woensdag 21 december wordt in het Antwerpse FOMU de eerste ‘Night of the prompts’ georganiseerd. Tijdens interactieve workshops wordt dieper ingegaan op AI en de steeds grotere impact op onze levens.

AI-applicaties zoals Dall-E zijn een enorme doorbraak in de wereld van design en creatieve expressie. De grafische wereld staat misschien wel op de rand van een revolutie waarvan niemand kan zeggen waarheen ze ons zal leiden. Dat bracht creatief bureau Hurae tot het initiatief voor ‘Night of the prompts’, met workshops over ‘prompten’, de nobele kunst van praten met AI en zorgen dat die doet wat je vraagt. Meer context wordt gegeven door onder meer Vincent Buyssens (digitaal expert), Alexander Deveraux (FOMU) en Thomas Winters (PhD student KU Leuven - onderzoeker in het domein van Artificiële Intelligentie en Computational Humor). Tussendoor wordt de ‘Battle of the Prompts’ gespeeld, een wedstrijd waarbij wordt geprobeerd om het beste uit de beschikbaar AI-algoritmes te halen. De ruimte zal gevuld worden met AI-tips en voorbeelden van lokale kunstenaars en enthousiastelingen.

“De impact van AI is nu al enorm. Zelf begrijp ik er amper iets van maar dat maakt me niet minder enthousiast. We maken er al op heel veel manieren gebruik van. Vooraleer artificiële intelligentie onze artistieke expressie helemaal overneemt willen we er ons graag eens stevig mee amuseren. Daarom werd Night Of The Prompts in het leven geroepen,” vertelt Vincent Schroeven, creatief directeur bij Hurae.

Maartje Stubbe, directeur van FOMU, vult aan: “Fotografie heeft vanaf het ontstaan van het medium een complexe relatie tot de realiteit. De komst van AI voegt hier een spannende, nieuwe dimensie aan toe. Voor het ontsluiten van de FOMU-collectie werken we al met AI. We zijn dagelijks bezig met foto’s en beelden en de maatschappelijke impact ervan. Het is interessant om de evolutie van AI en de impact op het creatieve proces van een fotograaf / kunstenaar te volgen.”

“We zetten AI nu reeds in om onze ideeën snel om te zetten in mock-ups. Maar de resultaten kunnen ons inspireren om nog verder te gaan in onze creativiteit. AI wordt zo een extra sparring partner voor het team,” besluit Hannes Coudenys, creatief directeur bij Hurae en Smile Safari.

Deze avond wordt georganiseerd door Hurae in samenwerking met FOMU - Fotomuseum Antwerpen. Het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijven is gratis en kan via www.nightoftheprompts.be.