Hurae en illustratoren wijzen de weg naar Oost-Vlaanderen

Crea / News

Sinds Covid-19 gingen jong en oud massaal terug wandelen en fietsen. De interesse in wandel- en fietsroutes nam alleen maar toe. Toerisme Oost-Vlaanderen en creatief agency Hurae spelen daar mooi op in met de creatie van zes unieke routes. Zes bekende Vlaamse illustratoren gingen een weekend op pad om zich te laten inspireren door al het moois dat de routes te bieden hebben, met als resultaat zes bijzondere, gepersonaliseerde routekaarten. Jango Jim, Charlotte Dumortier, Meneer Heirman, Zwoltopia, Niet Nu Laura en Shamisa Debroey kregen elk de opdracht om een route te fietsen of te wandelen en van illustraties te voorzien. Zo ging Charlotte Dumortier vogels spotten op de Kreken fietsroute doorheen het Meetjesland, bezwoer Meneer Heirman op de Ooievaar fietsroute de bochten van de Durmevallei en keek Zwoltopia zijn ogen uit op Den Dotter wandelroute in het Scheldeland. Wat zij bespeurden tijdens hun tochten, kreeg een tweede leven op de kunstige wandel- en fietskaarten van hun hand. Op die manier zijn het de illustratoren die elk op hun manier bepalen hoe je de route beleeft. Als een groot spel bijvoorbeeld, zoals bij Niet Nu Laura met haar ‘wandelbingo’.

Vincent Schroeven, creatief directeur Hurae: “We zijn erg tevreden dat we met een hele reeks getalenteerde illustratoren aan de slag konden en daarmee de platgetreden paden konden verlaten. Mooi om zien hoe in tijden van digitale media onze illustratoren zich lieten inspireren door de natuur. De zes routes zijn allemaal anders maar er is toch die duidelijke rode lijn doorheen het project. Er valt duidelijk genoeg te zien en te beleven in Oost-Vlaanderen.”

Leentje Grillaert, gedeputeerde-voorzitter Toerisme Oost-Vlaanderen: “Door de illustratoren zelf de routes te laten afleggen en hen de routekaartjes volledig naar hun hand te laten zetten, krijgen de bestaande routes vaak een nieuwe invulling. Je kijkt met andere ogen naar bepaalde zaken in het landschap, alsof de illustrator in kwestie met je meewandelt of -fietst.”"

Uniek en exclusief pakket

De zes geïllustreerde kaarten zijn een eenmalig aanbod van Toerisme Oost-Vlaanderen en worden in beperkte oplage en ebundeld verkocht via de webshop van Routen.be. Wie een pakketje koopt, krijgt er een stickervel met een selectie van enkele van de illustraties bovenop. Snel zijn is de boodschap! Surf naar www.routen.be voor alle informatie over fietsen en wandelen in Oost-Vlaanderen.