HURAE gaat crimineel voor Febelfin

Crea / News

Hurae KurkdroogNederlandse bendes ronselen via Instagram actief jongeren in ons land om frauduleus geld door te sluizen. Febelfin, de Belgische federatie van de financiële sector, wil jongeren sensibiliseren om hun bankkaart en pincode nooit uit te lenen. Hurae werd ingeschakeld voor een sensibiliseringsactie.
Hurae KurkdroogHurae zocht samen met online duo ‘Kurkdroog’ uit of jongeren zich snel door criminelen laten bedotten. Een twintigtal nepaccounts werden opgezet en het duurde niet lang of vijf jongeren hapten toe. Via WhatsApp gaven ze hun bankrekeningnummer. Maar er werden geen grote sommen geld gestort zoals criminelen dat zouden doen. Een symbolische €0,01 werd overgeschreven. Via de ‘vrije mededeling’ werd een persoonlijke boodschap meegestuurd: “Doe dit niet. Deel niet zomaar je rekeningnummer aan onbekenden. Voor je het weet ben je een fraudeur.” De video ging viraal via de kanalen van Kurkdroog en werd opgepikt door de nationale pers.

Pas op met snel geld verdienen op het internet bruurs. Wees geen ezel en al zeker geen geldezel. in samenwerking met Febelfin.

Pas op met snel geld verdienen op het internet bruurs.Wees geen ezel en al zeker geen geldezel. in samenwerking met Febelfin.

Publiée par Kurkdroog sur Mardi 4 décembre 2018

CREDITS:
Client: Febelfin: Els Lagrou, Liesbeth Dewyn, Isabel Renneboog
Agency: Hurae
Creatief directeur: Hannes Coudenys, Vincent Schroeven
Project management: Sam Sisk, Cleo Vandenbosch
Creatieve productie: Kurkdroog, Matti Meurisse, Sander Vandroemme
Camera: Louk Voncken

  • Geen artikel