Hurae rijdt drie maanden met elektrische Jaguar

Crea / News

Jaguar gaat tegen 2025 enkel nog zuiver elektrische wagens op de markt brengen. Binnen die strategie ontwikkelde creatief bureau Hurae een nieuw videoformat waarbij men drie maanden lang door België rijdt met de elektrische Jaguar I-PACE, zonder daarbij gebruik te maken van openbare laadpalen. Creatief directeur en vlogger Hannes Coudenys zit zelf aan het stuur en bouwt een netwerk uit van ‘Electric Friends’: vrienden, kennissen en enthousiastelingen die Hannes een laadbeurt aanbieden. Zijn ritten, avonturen en kennismakingen met nieuwe elektrische vrienden zijn te volgen op Youtube, Instagram en Facebook.

“Heel wat mensen weten dat elektrisch rijden de toekomst is. De interesse is groot maar ze twijfelen nog. Daarnaast viel het ons op dat mensen die reeds met een elektrische wagen rijden een soort community vormen. Vergelijk het een beetje zoals motorrijders die elkaar op de baan begroeten. Dat bracht ons bij Hurae op het idee voor ‘My electric friends’,” vertelt Hannes.

Om te onderzoeken of België klaar is voor de omschakeling naar elektrische wagens, wordt Hannes uitgedaagd om tijdens zijn ritten de openbare laadpalen links te laten liggen, en in de plaats daarvan bij mensen thuis de wagen op te laden. Hannes ging de uitdaging aan op 10 februari en bouwde intussen een mooi network van Electric Friends uit. Hij kreeg al heel wat gratis oplaadbeurten aangeboden door bedrijven en enthousiaste, gastvrije bekende en minder bekende mensen. Zo kon hij de voorbije dagen ook laden bij onder meer actrice Leen Dendievel, Henk Rijckaert en Fred Di Bono.

“Je merkt dat er immens veel nieuwsgierigheid is naar elektrisch rijden. Elke nieuwe vriend wil weten wat dat nu kost en of het praktisch is,” aldus Hannes. Het is leuk om te kunnen aantonen dat een elektrische auto zeker een haalbaar vervoermiddel is voor de afstanden in België. Benieuwd of de vonk ook echt zal overspringen op anderen.”

Dat Hurae de uitdaging aangaat met de Jaguar I-PACE is geen toeval. Het is de eerste volledig elektrische prestatie-SUV van Jaguar en won sinds zijn debuut wereldwijd al meer dan 80 prijzen, waaronder de World Car of the Year 2019, World Car Design of the Year 2019 en World Green Car 2019.

“Elektrische auto’s zijn de toekomst. Dit werd onlangs aangekondigd door Thierry Bolloré, CEO van Jaguar Land Rover. Doel van deze actie is om de drempel weg te nemen bij potentiële klanten die er soms nog steeds van overtuigd zijn dat er niet voldoende laadinfrastructuur beschikbaar is in België,” zegt Jan Vroemans, PR & marketing director van Jaguar Land Rover Benelux.

Bekijk hier Hannes de vlogs van ‘My electric friends’ of volg de I-PACE-avonturen van Hannes op Instagram en Facebook. Wie een ‘elektrische vriend’ wil worden kan contact opnemen met Hannes via mail (hannes@hurae.be) en Instagram (@hannes_bhc).

Credits
Client:  Jaguar Belux
Agency: Hurae
Creative director: Hannes Coudenys, Vincent Schroeven
Sales & Client director: Sam Sisk
Design: Suzanne Akgun