Nieuwe categorieën: IAB MIXX Awards helemaal op Europese lijst geschoeid

Awards / News

Het IAB MIXX Awards-seizoen is geopend. Adverteerders en bureaus kunnen nog tot 6 september hun beste digitale realisaties insturen, daarna zullen de inzendingen worden beoordeeld door één van de vier jury’s. Opgelet: de categorieën werden aangepast om helemaal in lijn te liggen met de IAB MIXX Awards in andere Europese landen en de evoluties binnen de digitale sector. 

“We vonden het belangrijk om ons te aligneren met wat in andere Europese landen gebeurt,” zegt Benjamin Sekkai, voorzitter van de IAB MIXX Awards in ons land. “Dat biedt immers de mogelijkheid om gemakkelijker te evalueren hoe ons land op digitaal vlak evolueert in vergelijking met bijvoorbeeld onze buurlanden.” 

De evolutie moet voor meer duidelijkheid zorgen in de markt dankzij eenvoudigere benamingen en vooral nog beter verankerd zijn in de digitale sector zoals die er vandaag uitziet. Op basis van de feedback van de deelnemers van de afgelopen jaren is trouwens een nieuw en moderner platform voor inschrijving van de cases gelanceerd. 

De categorieën Digital Media en Digital Marketing Technology & Innovation blijven behouden, maar krijgen enkele nieuwe subcategorieën. Zo is er onder meer ‘Virtual & Augmented Reality or other New Technologies’ (bij Digital Marketing Technology & Innovation). Digital Communications kreeg een nieuwe naam: Digital Campaign, met meer aandacht voor native, branded content en SEA advertising.  

De belangrijkste nieuwkomer is Digital For Good. “Sustainability wordt jaar na jaar een belangrijker thema. Ook digital heeft hierin z’n verantwoordelijkheid te nemen. Vandaar dat we het belangrijk vinden om de best practices en mooie initiatieven in de spotlights te zetten. We hopen trouwens dat die categorie snel verdwijnt omdat ze een onderdeel zou moeten zijn van elke case. Maar Rome is natuurlijk niet op één dag gebouwd. Laten we dan ook aandacht vestigen op dit onderwerp en samenwerken om ze ‘incontournable’ te maken,” gaat Benjamin Sekkai verder. 

Concreet komen er drie subcategorieën: Sustainability Campaign (die een campagne bekroont die ofwel duurzaam is ofwel voor een duurzaam product of dienst wordt gevoerd), Non profit/CSR (die een campagne bekroont die een positieve impact heeft op consumentengedrag of CSR-doelstellingen realiseert) en Effective Use of Carbon Neutral Tools.   

De vier categorieën van de IAB MIXX Awards vallen onder het voorzitterschap van vier verschillende experten. Zij worden gekozen samen met Benjamin Sekkai en zullen in de komende weken bekendgemaakt worden, net als de andere leden van de jury’s.  

De IAB MIXX Awards bekronen de beste Belgische cases in digitale marketing. Inschrijven kan nog tot en met 6 september via het vernieuwde platformDe uitreiking vindt plaats op donderdag 17 oktober 2024 in Tour & Taxis.