Duomedia, Ibuildings, Springbok... Pepibru verzamelt creatief talent!

Communication / News

Op een steenworp van het Brusselse Zuidstation ligt Pepibru: een co-workingspace die meer dan 14.000 m2 aan ruimte wijdt aan de audiovisuele sector en tal van creatieve beroepen. Sinds januari heeft ook PUB er zijn thuis gevonden, en met veel plezier stellen we u voor aan een paar van onze buren!

DUOMEDIA

Internationaal communicatiebureau Duomedia werd opgericht in 1999 en bestaat dus al meer dan twintig jaar. “Het oorspronkelijke idee achter ons bureau was om een ​​oplossing te bieden die meteen alle PR-communicatie internationaal bundelt, zodat bedrijven niet voor alle regio’s een ander bureau nodig hebben,” duidt Louis De Nolf, general manager van Duomedia. Tot op de dag van vandaag vertaalt dat zich in een internationaal team dat zijn klanten en hun marcom-teams een volledige ondersteuning biedt. “Ons bureau heeft een aantal troeven: een diepgaande kennis van de grafische industrie, de verpakkingsindustrie, milieucommunicatiecampagnes en meer dan twinting jaar ervaring in het ondersteunen van B2B-bedrijven. Het gaat erom resultaatgerichte campagnes succesvol uit te voeren, te overleggen en oplossingen aan te dragen. Dat kan dankzij de ervaring, marktkennis en talent die in ons bureau aanwezig zijn.” In 2011 verhuisde het team van Duomedia zijn kantoor naar Pepibru. “De vorige eigenaars waren op zoek naar een hippe locatie met internationale allure die goed bereikbaar was. En daar zijn we nooit meer weggegaan: iedereen die bij ons op bezoek komt, vertrekt met een blijvende herinnering. Die combinatie van een oud industrieel exterieur met een trendy interieur geeft het iets verheven.” Naast het team in Brussel, dat vandaag uit negen mensen bestaat, heeft Duomedia ook een groter, regionaal team dat helpt bij projecten in het buitenland.

IBUILDINGS

Ibuildings is sinds 1999 een gespecialiseerd internetbureau dat bedrijven en organisaties helpt met het inzetten van moderne webtechnologie. “We helpen bij de volledige transitie van business naar online business. Denk hierbij aan eindproducten, zoals high-performance websites, API services, self-service omgevingen, slimme mobiele apps en enterprise contentmanagement oplossingen,” vertelt Toni Van de Voorde, lead developer & architect bij Ibuildings. Het klantenportfolio van Ibuildings loopt erg uiteen. “Recent hebben we een applicatie voor Groenendijk Bedrijfskleding ontwikkeld, maar ook The Content Exchange, een platform dat contentuitwisseling tussen redacties wereldwijd ondersteund, is een van onze laatste verwezenlijkingen. We focussen niet expliciet op een branche.  Wel hebben ze allemaal een gemeenschappelijke deler: passie voor wat zij doen. We werken graag samen met gedreven partijen, die er samen met ons alles uit willen halen.” ‘Ons’, dat zijn achttien collega’s in Vlissingen en drie in Brussel. Waarom het team hier voor Pepibru koos? “Een groot deel van de Belgische collega’s werkte hiervoor al in Pepibru. Het was voor ons dus een bekende locatie. Daarnaast heeft het een strategische ligging, kort bij midi-station. Verder biedt het de faciliteiten die wij nodig hadden (onthaal, internet, kuis). Het is een sfeervolle locatie, met leuke ruimtes. De maandelijkse socials (in pre-Covid tijdperk) zijn ook altijd gezellig.”

Springbok

Rise + Shine werd opgericht in 2015. Snel groeide het bureau naar een omzet van 1,8 miljoen en een team van 20 personen, gespecialiseerd in marketing automation, technology, data-driven marketing, strategy, CRM, e-commerce, lead generation enz. Rise + Shine mag topmerken als Burger King, Quick, D’Ieteren, Brico, Tom&Co, Brantano, Siemens, Edenred, AXA, Accent Jobs en Brussels South Charleroi Airport tot zijn klanten rekenen. In 2019 nam het ambitieuze Springbok, met HQ in Mechelen, Rise + Shine over en verkreeg Springbok meteen een pied-a-terre in de hoofdstad, meer bepaald in Pepibru. “Dankzij de acquisitie van Rise + Shine haalde Springbok strategische en technologische marketing automation-kennis in de groep,” zegt Kim Verhaeghen, CEO van Springbok. Het bureau werkt vanuit verschillende locaties en recent werd de beslissing genomen om alle bureaus in de groep de naam Springbok te geven: “Op dit moment werken 120 medewerkers in België en 180 in Nederland. Intern werken we met verschillende expert teams. Het development team werkt bijvoorbeeld zowel vanuit Mechelen als Brussel. Het geplande hoofdkantoor in een Mechelse kerk wordt vooral een ervaringsruimte, zowel voor de eigen medewerkers, klanten en buren.

Foto: Duomedia
Fotograaf: Antonin Weber

[...] Benieuwd naar de rest van onze buren? Lees het volledige artikel in PUB MAGAZINE